Leoni pregăteşte vânzarea diviziei de cabluri şi fire

Producătorul german de componente auto Leoni a început deja o serie de întâlniri neoficiale cu potenţiali cumpărători pentru divizia sa de cabluri şi fire, pentru a-şi consolida numerarul, relatează Reuters.
leoni

Pregătirile începute pentru o eventuală listare prin IPO au fost suspendate, din cauza condiţiilor de piaţă, au arătat surse din cadrul companiei.

Leoni speră să atragă cumpărători din industria de profil, precum Huber + Suhner, Prysmian , Adient sau Deren, dar şi grupuri de investiţii de capital privat ca Triton, Bain sau KKR.

Leoni trebuie să refinanţeze împrumuturi (Schuldschein note) în valoare de aproximativ 200 de milioane de euro, scadente anul viitor.

Divizia care produce fire şi cabluri realizează vânzări de cinci miliarde de euro iar din această sumă produse de două miliarde de euro sunt achiziţionate de către clienţii industriali.

În 10 iulie, directorul general al Leoni, Aldo Kamper, anunţa că firma explorează vânzarea sau listarea diviziei care produce fire şi cabluri, ca parte a procesului de revizuire a structurii grupului.

Luna trecută, Leoni a anunţat că explorează toate opţiunile pentru a-şi asigura viitoarea finanţare, după ce a raportat pierderi nete de 132 de milioane de euro în primul trimestru din 2019.

Producătorul german de cabluri auto Leoni a abandonat în martie ţinta de profit pe 2019, anunţată în februarie, şi a informat că va face concedieri şi posibil va vinde active.

Ca parte a planului de restructurare, prezentat în linii mari încă de anul trecut, compania va renunţa la aproximativ 2.000 din cei peste 90.000 de angajaţi pe plan global.

În România, Leoni are 11.700 de angajaţi şi trei fabrici, în Arad, Bistriţa şi Piteşti.

 

CITEŞTE ŞI:

Schaeffler România are o echipă de 5.000 de angajaţi

Folosirea de către Daimler a unui gaz interzis rămâne în atenţia CE

Sectorul automotive, cel mai important angajator din România

 

Adaugati comentariu