Masternaut a fost preluată de Grupul Michelin
Masternaut va deveni o filială deţinută în întregime de Michelin, dar va continua să funcţioneze sub propria sa marcă.
„Masternaut este un nou pas în creşterea afacerilor noastre în servicii şi soluţii, în special în Europa şi pentru flotele uşoare”, a declarat Florent Menegaux, manager în cadrul Grupului Michelin.
Masternaut administrează peste 220.000 de vehicule, dintre care majoritatea sunt utilitare uşoare, în principal în Franţa şi Marea Britanie.
Pentru Masternaut, această achiziţie ar trebui să-i permită extinderea ofertei către toate ţările europene şi să dezvolte noi servicii, în special în domeniile de întreţinere predictivă şi inginerie operaţională.
Aceasta este cea de-a treia achiziţie a Grupului Michelin în sectorul telematicii, după Nextraq în America de Nord şi Sascar în America de Sud.
Michelin este cel mai mare producător de anvelope pe plan mondial, deţinând aproximativ 20% din piaţă. Grupul produce şi comercializează anvelope pentru orice tip de vehicul, de la autoturisme până la avioane şi de la biciclete şi motociclete la utilaje de teren, escavatoare de mare tonaj, camioane şi navete spaţiale.
În România, compania deţine trei fabrici, una la Floreşti (Prahova) şi două la Zalău (Sălaj).
Uzina de la Floreşti are o tradiţie de peste 70 de ani în producţia de anvelope pentru autoturisme si camionete. Ea a fost achizitionata in 2001 de catre Grupul Michelin. Uzina produce anvelope de autoturism marcile Michelin, BF Goodrich, Kormoran, Kleber pentru piata de inlocuire din Europa, America de Nord si Asia.
Uzina Zalău Anvelope a fost fondata in 1977. Achizitionarea de catre Grupul Michelin in 2001 a insemnat si aplicarea unor noi standarde de calitate, securitate si productie. Uzina de la Zalau produce diverse tipuri de anvelope: anvelope de camion, radiale cu camera de aer si tubeless sub marcile asociate Taurus, Kormoran, Riken, anvelope industriale marca Michelin, anvelope destinate echiparii stivuitoarelor, masinilor si utilajelor care lucreaza in minele subterane. Incepand din 2013, la Zalau se produc si anvelor de metrou.
Construită integral de Michelin Romînia în 2003, uzina Zalău Cord furnizeaza cord metalic uzinelor din cadrul Grupului. Cordul este una dintre cele mai importante componente ale carcasei anvelopei. In domeniul protectiei mediului, uzina este certificata ISO 14 001 din noiembrie 2007.
CITEŞTE ŞI:
Bosch a înregistrat, în 2018, o creştere puternică în România
Seat vrea să reducă deşeurile rezultate din producţie
Divizia Powertrain din Continental a devenit Vitesco Technologies