Anvelope de iarna – avantajele achizitionarii din timp

Nokian Tyres

Chiar daca toti soferii sunt tentati sa lase lucrurile pentru ultima suta de metri, uneori am avea foarte multe de castigat daca am incerca sa ne pregatim din timp pentru viitoarele achizitii pentru masinile noastre; cum ar fi anvelope de iarna.

Cu totii stim cat de mari sunt costurile de intretinere pentru orice autoturism, mai ales atunci cand suntem constransi de situatie sa cumparam anumite piese de schimb dintr-un service auto sau shop, fara sa apucam sa prospectam macar putin piata.

Spre exemplu, daca vrem sa cumparam anvelope de iarna nokian, este foarte posibil ca vara sa le gasim la preturi mult mai bune fata de sezonul rece, cand acestea se scumpesc simtitor datorita cererii extrem de mari. Pe langa acest avantaj evident, exista numeroase alte beneficii de care ne putem bucura atunci cand gandim pe termen lung si ne cumparam cele necesare din timp.

  1. Alegem in cunostinta de cauza

Fiindca graba strica treaba, timpul pe care il petrecem cantarind atent fiecare optiune valoreaza extrem de mult. Daca ne bazam pe faptul ca iarna o sa intarzie pana la sarbatori, este foarte posibil sa fim surprinsi neplacut de nameti si sa trebuiasca sa cumparam in graba anvelope de iarna de la primul comerciant care ne iese in cale. In aceasta situatie, pe langa nameti, ar mai fi un lucru care ne-ar putea surprinde neplacut: pretul anvelopelor de iarna.

  1. Scapam de o grija importanta

Pe langa faptul ca avem destul timp la dispozitie sa alegem anvelopele de iarna cele mai bune din punct de vedere al raportului calitate/pret, mai exista un avantaj care trebuie luat in calcul: scapam de una din grijile sezonului, si anume trecerea de la anvelope de vara la cele de iarna. Astfel, castigam putina liniste interioara si ne putem bucura de anvelope nokian inaintea tuturor.

  1. Nu riscam sa fim surprinsi de ninsorile premature

Schimbarile climatice din ultimii ani au un impact tot mai mare asupra anotimpurilor si, in mod indirect, asupra soferilor. Altfel spus, daca mai demult erau o raritate ninsorile dinaintea lunii noiembrie, acum este foarte posibil sa ne confruntam cu nameti si inghet chiar si in luna octombrie.

Adaugati comentariu