Audi V8 moare încet. Nemții îl ucid pentru electrice.

Audi V8 FSI

Recentul motor Audi V8, ce echipează, în varianta diesel, modelul SQ7, va fi ultimul propulsor cu 8 cilindri în V produs de brandul german! Asta susțin sursele britanicilor de la AutoCar. Cauza este investiția masivă pe care nemții o fac în propulsoarele electrice.

A sosit și momentul trist în care asistăm la cântecul de lebădă al motorului Audi V8. Recent lansatul propulsor va fi ultima iterație a carismaticei arhitercturi și echipează deja modelul de top al modelului Q7, precum și varianta diesel a lui Porsche Panamera. În viitorul apropiat, el va fi prezent și sub capota colegului de Grup, Bentley, precum și a câtorva viitoare modele Audi și Porsche.

Motivul renunțării la propulsoarele V8 este evident: trecerea pe electroni. Astfel, constructorii vor ucide lent, unul câte unul, toate simbolurile motorsporului, așa cum le știm acum, în numele poluării.

”Până în 2025, planul impus de conducerea Audi este ca, între 25 și 35% dintre mașinile produse, să fie electrice.(…) Ar fi foarte greu să justificăm investiția uriașă pe care ar presupune-o un nou motor V8, mai ales pentru că banii sunt canalizați pe dezvoltarea propulsoarelor electrice și bateriilor. Trebuie să-ți pui problema celei mai bune investiții”, spune sursa britanicilor.

Audi V8 TDI

Cazul nu este unic și, cu siguranță, va cuprinde toată industria auto. Cel mai la îndemână exemplu este cel al suedezilor de la Volvo, care au ajuns să producă exclusiv motoare în 4 cilindri, unele asistate de motoare electrice. Iar faptul că Audi va renunța la farmec în favoarea eficienței, era deja cunoscut, din planurile Grupului VW până în 2025.

O întrebare nu-mi dă pace: cum vor suna viitoarele Audi RS6, BMW M5 și Mercedes E63 AMG V8 cu motoare electrice? Latura dinamică nu-mi dă motive de îngrijorare: avem câteva exemple de electrice rapide și puternice, iar cel mai bun este cel al modelului Tesla Model S P90D. Iar ascensiunea fulminantă pe care o cunoaște constructorul american ne arată cu certitudine că tehnologia electrică este apreciată de către toată lumea!

Sursa: AutoCar

 

Adaugati comentariu