Bosch anunţă investiţii noi în România

Bosch va investi 55 milioane euro în România, în 2015 şi 2016. Anul trecut, încasările grupului german pe plan local au urcat la  210 milioane euro, bifând un avans de 6% față de 2013.

În România, Bosch are activităţi la Bucureşti, Blaj, Cluj şi Timişoara, cu circa 2.700 de angajaţi la începutul anului. Extinderea activităţilor de producţie şi dezvoltare va contribui la majorarea personalului cu alte persoane până la finalul anului în curs.

Circa 40 milioane euro din cele 55 preconizate vor fi investite pentru extinderea uzinei de tehnologie liniară în inginerie mecanică de la Blaj cu o noua linie de asamblare dedicată „solutiilor de mobilitate” și cu un centru de R&D. Astfel, la Blaj va fi produsă o gamă mai largă de senzori si componente electronice pentru grupul motopropulsor.

La uzina de la Cluj, Bosch isi extinde, de asemenea, portofoliul de produse cu sisteme control declansare airbag, comanda geamuri electrice, invertor panouri fotovoltaice.

Grupul Bosch este prezent în țara noastră de două decenii și deține, pe lângă cele trei unități de producție de la Cluj și Blaj și centrul de la Timișoara, o societate de distribuție de scule electrice, sisteme de încălzire, sisteme de securitate, siguranță și comunicații, echipamente auto, precum și o sucursală BSH Bosch und Siemens Hausgerate GmbH în Capitală.

În 2014, afacerile Bosch au atins pragul de 49 miliarde euro, la nivel global, numărul de angajați cifrându-se la 290.000 de persoane.

Adaugati comentariu