Castrol a adus în România BLOODHOUND SSC

Unul dintre cele mai mari nume din domeniul lubrifianților a adus în Româina mașina care își propune să doboare recordul de viteză la sol care, în acest moment, este de 1.228 km/h.

BLOODHOUND SSC este rezultatul unei colaborări la nivel internațional între mai mulți oameni de specialitate și mărci din domeniul auto și nu numai, adunând laolaltă nume importante precum Castrol sau Jaguar.

BLOODHOUND SSC nu vizează doar doborârea pur și simplu a recordului, ci ridicarea ștachetei mult mai sus, ținta fiind viteza maximă de 1.000 de mile pe oră, sau 1.609 km/h. Această performanță poate fi atinsă cu ajutorul a trei motoare diferite: un turbojet Rolls-Royce EJ200 de la un Eurofighter Typhoon, un set de rachete hibrid NAMMO și un motor de mașină de curse de 750 CP care va funcționa ca pompă de combustibil pentru rachete.

Stresul la care vor fi supuse componentele lui BLOODHOUND SSC este uriaș, drept pentru care importanța lubrifianților folosiți este colosală. Castrol a ales cel mai puternic ulei de motor – Castrol EDGE, un lichid de frână bazat pe formula motorsport – Castrol React SRF și fluidele hidraulice Castrol, utilizate anterior de NASA.

Adaugati comentariu