Ce trebuie sa stii atunci cand alegi o baterie auto pentru masina mea?

baterie auto
O baterie auto reprezinta un accesoriu indispensabil pentru masina ta dar si o investitie pe termen lung. Prin urmare, este important sa faci alegerea potrivita. In articolul de astazi vom discuta despre principalele aspecte de care trebuie sa tii cont in momentul in care te hotarasti sa achizitionezi o baterie auto pentru masina ta.
  • Consulta cartea masinii

Primul lucru pe care este important sa il faci in momentul in care incepi procesul de cautare si alegere a unui acumulator auto nou este sa citesti indicatiile ce se regasesc in manualul automobilului. In acest fel te asiguri ca respecti indicatiile cu privire la modelul necesar masinii tale. Este esential sa tii cont de capacitatea indicata aici pentru a face o alegere corecta. Respecta amperajul si dimensiunile specificate de catre producator.

Ai grija sa nu achizitionezi o baterie auto sub necesitatile masinii tale. Ea nu va pute face fata cererii motorului. De asemenea, evita si acumulatorii cu o capacitate prea mare deoarece ei nu vor putea fi incarcati de alternator. In ambele situatii, vei avea surpriza neplacuta ca bateria sa nu aiba o durata de viata mare.

Verifica si informatiile cu cantitatea de curent electric pe care bateria auto are capacitatea sa o ofere in primele secunde ale pornirii. Acest parametru este important deoarece, in cazul in care valoarea nu corespunde tipului de motor, este foarte posibil sa intampini probleme la pornirea masinii in zilele cu temperaturi negative ridicate. Doua aspecte sunt relevante in acest sens:

  • bateriile auto aferente motoarelor pe benzină oferă curent de pornire cu valori cuprinse între 35 și 100 Ah;
  • valoarea optimă a bateriilor auto concepute pentru motoarele diesel începe de la
  • 70 Ah 11
  • 0 Ah.
  • Alege un brand cunoscut

In magazinele de specialitate, fizice sau on-line, vei gasi o gama variata de baterii auto, de la branduri necunoscute la producatori cunoscuti in piata. Desigur, preturile variaza in raport cu acest aspect insa, avand in vedere ca nu faci zilnic aceasta investitie, este recomandabil sa tii cont de recomandarile si notorietatea producatorului. In acest fel beneficiezi de siguranta faptul ca ai achizitionat o baterie auto ce va functiona conform asteptarilor si parametrilor promisi.

  • Solicita certificatul de garantie

Ai grija sa achizitionezi o baterie auto ce vine insotita de certificat de garantie. El este emis in momentul in care sunt realizate masuratori speciale intr-un service autorizat RAR. Acest lucru iti ofera siguranta achizitionarii unui produs ce respecta specificatiile tehnice.

De asemenea, inainte de a alege o anumita baterie auto, informeaza-te cu privire la termenii si conditiile fiecarui producator. Astfel eviti surprizele neplacute cum ar fi anularea garantiei din cauza unui montaj necorespunzator al bateriei auto.

  • Opteaza pentru serviciu de livrare si monataj
  • domiciliu

Da, exista posibilitatea de a achizitiona baterii auto la domiciliu in cazul in care doresti sa economisesti timp sau sa eviti deplasarile. Intr-o perioada in care distantarea sociala joaca un rol tot mai important in pastrarea sanatatii, nu este de neglijat aceasta oportunitate. In plus, te va ajuta sa economisesti timp si bani.

Tine cont de aceste sfaturi in momentul in care alegi o baterie auto noua pentru masina ta si iti garantam ca nu vei avea parte de surprize neplacute.

Adaugati comentariu