Doi producători auto, interesați de România

Ministrul Economiei, Costin Borc, a declarat că membrii Executivului poartă discuții cu cel puțin doi producători auto, pentru a asambla mașini sau a produce subansamble în România.

După Renault și Ford, un al treilea producător pare-se că va asambla autoturisme în România. În acest sens membrii Guvernului poartă discuții cu două mai companii internaționale, însă, momentan, nu se cunoaște identitatea acestora.

” Avem discuţii să existe o a treia uzină de asamblare în România. Există aceste discuţii cu un mare producător auto internaţional. Şi din Europa, şi din afara Europei”, declară Costin Borc pentru Digi24.

Brexit producatori auto

Totuși, acesta a refuzat să nominalizeze vreuna dintre companiile cu care se poartă discuții:

” Ar fi bine să fie al treilea şi al patrulea, dar să fie măcar al treilea. Am două nume în minte. Eu nu vreau să creştem aşteptările, dar există tatonări. Noi continuăm nişte discuţii care există şi încercăm să aducem un al treilea producător auto în România”.

Nu știm despre cine este vorba, dar o posibilă variantă ar putea fi unul dintre brandurile care au fabrici pe teritoriul Marii Britanii și care să vrea să-și mute producția pe teritoriul UE, pentru  a evita potențialele taxe suplimentare ce ar apărea în urma Brexit. De îndată ce vom avea informații suplimentare, vi le vom comunica.

 

 

Sursa: Adevărul

 

Adaugati comentariu