Hyundai i30 N, arma anti GTI, RS și ST

2017 Hyundai i30 N

VW Golf GTI, watch out! Vine un nou tip dur în oraș! Și promite să bage frica-n oasele vedetelor din segment, cu cel puțin 260 CP: Hyundai i30 N !

Și nu este o știre care conține cuvinte precum ”este posibil”, ”dacă” și ”vom vedea”. Nu. Este cât se poate de clar: în 2017, Hyundai va lansa un concurent de temut pentru actualele hot-hatch-uri. Iar coreenii nu sunt dispuși să facă compromisuri sau experimente, ci merg pe rețeta clasică și sigură.

Motorul va fi un turbo de 2 litri, tracțiunea – față, iar puterea va depăși 260 CP. După cum cu toții știm, 260 CP și tracțiunea față nu fac casă bună, de aceea, coreenii au decis să echipeze viitoarea compactă cu diferențial cu alunecare limitată. Iar dacă răspunsul din piață va fi cel așteptat de specialiști, va fi lansată și o variantă cu tracțiune integrală.

Conform site-ului britanic carsuk.net, capul nou-înființatei divizii sport ”N”, Albart Biermann, a spus că varianta de bază a mașinii va fi echipată cu o cutie manuală, iar în cursul primului an de producție, va fi disponibilă și o cutie automată. Mai mult, va fi disponibil și un pachet suplimentar, numit ”Performance Pack”, dar oficialul Hyundai n-a dat și alte detalii. Prin definiția unui astfel de pachet, însă, mă aștept să includă și o mână de cai putere în plus.

”De la o mașină de curse, îți dorești viteză mare în linie dreaptă, capacitatea de a frâna târziu și de a aborda curat virajul, menținerea unei viteze mari pe tot parcursul său și posibilitatea de a accelera cât mai prompt la ieșirea din viraj. Același lucru ni-l dorim de la mașinile noastre sport”, a declarat Biermann.

În filmul de prezentare (un teaser, mai degrabă), motorul trece de cei 260 CP@6000 rot/min și dezvoltă 375 Nm@4000 rot/min. Firește, ne așteptăm la mai mult, în ideea că specialiștii Hyundai n-ar fi prezentat aceste valori, ca apoi, în momentul lansării, să dezamăgească publicul cu performanțe inferioare.

2017 Hyundai i30 N

Dar cele mai mari așteptări le avem de la lista de prețuri. Pentru că Hyundai este un nou-venit în segmentul hot-hatch-urilor, va trebui să adopte prețuri mici pentru a atrage clienții orientați către VW Golf GTI, Ford Focus ST, Peugeot 308 GTI, Renault Megane RS și Seat Leon Cupra. Da, am anumerat aici mașini care pleacă de la 205 CP și ajung la 280 CP. Dar am facut-o intenționat, pentru că viitorul Hyundai i30 N va trebui să combine inteligent prețul celor mai ieftine cu dinamica celor mai puternice. Și, la cum îi știm pe coreeni, nu ne îndoim că o vor face!

Adaugati comentariu