Calsonic Kansei: Piese auto japoneze fabricate la Ploiești

Producătorul japonez de componente auto Calsonic Kansei va deschide o nouă fabrică în țara noastră, urmând să fie create 370 locuri de muncă.

Noua linie de producție din Ploiești va fi operațională din 2020 și va fi construită de la zero, lângă actualul centru de producție al companiei, activ din 2006. Noua uzină va fi dedicată realizării de componente electronice, Calsonic urmând să transfere o parte din producția de astfel de piese din Asia în România.

În prezent, Calsonic Kansei asamblează la Ploiești radiatoare pentru sisteme de răcire, intercoolere, încălzitoare și sisteme de aer condiționat, având 630 angajați pe plan local.

Unul dintre cei mai importanți furnizori de componente pentru industria auto la nivel mondial, Calsonic Kansei are printre clienți grupul Renault-Nissan, Audi, Volkswagen, Daimler, Peugeot, Mitsubishi, Subaru, Mazda.

Numărul de fabrici al companiei japoneze ajunge la 80, Calsonic realizând piese pentru sisteme electronice, componente de interior, sisteme de admisie-evacuare și sisteme termice pentru automobile.

Adaugati comentariu