Ministrul pentru Mediul de Afaceri: BMW caută parteneri în România

BMW Welt

BMW caută parteneri români din sectorul industrial și IT, pentru producția și dezvoltarea de mașini electrice, a anunțat Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Alexandru Petrescu.

„În contextul expansiunii conceptului de mobilitate electrică la nivel global, paradigma competitivității se schimbă. Astfel că, producători de mașini cu tradiție de peste 100 de ani în industrie, precum BMW, își caută noi parteneri, pe noi piețe, companiile din România fiind vizate în context”, a declarat ministrul.

Declarația vine în urma discuțiilor purtate de Alexandru Petrescu, la Munchen, cu reprezentanți ai companiei BMW, pe tema stategiei de dezvoltare a concernului german în domeniul propulsiilor alternative și al rolului pe care îl pot juca companiile din România în implementarea acesteia.

„În urma întâlnirilor de la începutul acestui an de la București, BMW a demarat un proiect de selecție a companiilor de IT românești care vor produce software pentru grupul german”, a anunțat Petrescu.

BMW Group deține, în prezent, cea mai mare cotă de piață din România în segmentul mașinilor electrice sau hibride, una din două mașini electrice și unul din trei vehicule plug-in hybrid vândute anul trecut în țara noastră purtând sigla constructorului german.

Adaugati comentariu