SEWS-România închide punctele de lucru din Haţeg şi Orăştie

Producătorul de cablaje pentru industria auto SEWS-România, subsidiara Sumitomo Electric Wiring System (SEWS), va începe un proces de concediere colectivă ce va avea ca rezultat închiderea punctelor de lucru din oraşele Haţeg şi Orăştie, precum şi restructurarea activităţilor suport, măsurile urmând să afecteze aproximativ 640 de angajaţi, a anunțat compania.
SEWS-România

„Motivul principal al acestei decizii este creşterea costurilor de producţie directe şi indirecte, rezultând în scăderea competitivităţii, precum şi criza actuală din industria auto, în contextul pandemiei COVID-19. Procesul de restructurare se desfăşoară în perioada noiembrie 2021-ianuarie 2022, iar cei aproximativ 640 de angajaţi care vor fi concediaţi vor beneficia de plăţi compensatorii conform prevederilor contractului colectiv de muncă la nivel de societate”, precizează SEWS-România.

Compania asigură angajaţii că va lua toate măsurile posibile pentru reducerea numărului personalului afectat şi găsirea de alternative pentru minimizarea efectelor procesului de restructurare.

SC SEWS-România SRL, cu sediul în Deva, este parte a grupului Sumitomo Electric Wiring System Europe LTD.

În România, Sumitomo Electric Wiring System (SEWS) şi-a început investiţiile în anul 2000, odată cu construcţia fabricii de cablaje de la Deva. Fabrica din Orăştie a fost deschisă în anul 2004, iar punctul de lucru din Haţeg, în anul 2008.

 

CITEȘTE ȘI:

Bosch Future Mobility Challenge și-a desemnat câștigătorii celei de-a patra ediții

Schaeffler și Mobileye industrializează vehicule navetă autonome

 

Adaugati comentariu