Totul despre garantia auto in serviciul de rent a car?

rent a car
Garantia auto in sistemul de rent a car este o suma fizica, ce se blocheaza la inceputul perioadei de inchiriere si este restituita clientului la sfarsitul acesteia. Ea variaza in functie de fiecare masina in parte si in functie de fiecare companie de inchirieri auto. Garantia auto va fi restituita clientului doar daca autovehiculul este adus in flota fara nici o dauna. Chiar daca sunt doar mici zgarieturi, se va retine fara doar si poate din garantia auto. In randurile de mai jos, vom vedea ce inseamna mai exact aceasta garantie si daca sunt modalitati de a ocoli serviciul clasic de rent a car.

Garantia auto exista pe piata de rent a car din momentul in care a aparut serviciul de inchirieri masini. Ea este reprezentata printr-o suma de bani, ce poate fi blocata pe cardul de credit. Cu toate acestea, alte companii de inchirieri auto decid sa blocheze aceasta suma in mod fizic. Este predata inapoi clientului, doar daca acesta o va aduce la compania care a inchiriat-o, fara nici o modificare.

Si, desigur, ati intreba dumneavoastra: Ce inseamna modificare, in acest caz?

In randurile de mai jos veti vedea cand se retine din garantia auto in serviciul de inchirieri masini si in ce conditii. Veti afla ce act sta la baza blocarii garantiei auto si cum poate fi ocolit acest sistem de rent a car. Deci, sa nu mai pierdem timpul si sa intram in subiectul articolului.

Tot ce trebuie sa stii despre garantia auto in serviciul de rent a car

Cum am spus si in randurile anterioare, aceasta este o suma de bani retinuta la inceputul perioadei de inchiriere. Ea difera de la o companie de rent a car la alta. Conform informatiilor puse la dispozitie de companiile de inchirieri auto, garantia are urmatorul procent: intre 4 si 30% din valoarea reala a masinii. Deoarece concurenta este mult mai mare, aceasta devine din ce in ce mai mica la firmele de rent a car din orasele Bucuresti si Otopeni. In ceea ce va urma va vom spune cand se retine mai exact din garantia auto.

Cand se poate retine din garantia auto in domeniul de inchirieri masini?

Ideea de baza este ca: Masina inchiriata va trebui returnata in aceleasi conditii, ca atunci cand a fost primita. Si cand afirmam, aceleasi conditii, ne referim la fiecare detaliu in parte, mai putin numarul de kilometri. Ea are la baza o lista de tarife din contractul de rent a car. Aici, sunt trecute penalitatile fixe, care se vor aplica asupra garantiei auto.

Cum sunt trecute penalitatile in serviciul de rent a car?

In primul rand, o luam cu inceputul: Masina inchiriata va trebui returnata cu aceeasi cantitate de combustibil, ca atunci cand ati primit-o. Astfel, pentru fiecare litru de combustibil lipsa, va trebui sa platiti din buzunar 3 euro. La un calcul mic de 10 litri lipsa, dumneavoastra veti plati ca si client 30 de euro. Sunt doar cateva companii, cu servicii de inchirieri auto in orasul Bucuresti, in care penalizarea se reduce doar la 2 euro. Deci, tineti minte: Daca ati inchiriat masina full, atunic va trebui returnata full.

In al doi-lea rand, autovehiculul va trebui returnat in flota, cat mai curat posibil. Orice companie de rent a car, care este cel putin atenta fata de clientii sai, va oferi masina cat mai curata posibil clientului. Aceasta va trebui returnata in aceleasi conditii de catre client. Companiile de inchirieri masini aplica in aceasta situatie doua tipuri de penalitati: una pentru exteriorul murdar si a doua pentru interior. Pentru situatia in care clientul returneaza masina cu interiorul murdar, penalizarea este intre 130 si 300 de euro. In celalalt caz, penalizarea este mai mica si se incadreaza intre 50 si 100 de euro.

In al trei-lea rand, masina inchiriata va trebui condusa in conditiile ce au fost specificate in contractul de rent a car. Soferul va trebui sa fie persoana trecuta in contract. Autovehiculul nu va trebui sa paraseasca tara, doar daca a fost specificat inainte in contractul de inchirieri auto. Politia va trebui anuntata imediat, daca a fost produs un accident ( din vina unei terte persoane ). Toate acestea sunt elemente, care duc mai departe la retinerea din garantia auto ( atunci cand sunt incalcate ). Sumele din aceasta situatie pot varia de la o companie la alta. Din informatiile culese din contractele de inchireiri auto, acestea pot urca pana la 250 de euro.

Se va retine din garantia auto, atunci cand masina a fost avariata din vina dumneavoastra

Si in ultimul rand este situatia in care sunteti implicat intr-un accident. Daca acesta este produs din vina dumneavoastra, se va retine fara doar si poate din garantia auto. In aceasta situatie va conta foarte mult dauna produsa. Daca paguba are valoarea de 300 de euro, iar dumneavoastra ati depus o garantie de 500 de euro, atunci se va retine intreaga suma.

De ce se retin cei 500 de euro, daca paguba produsa este de 300 de euro?

Autovehiculul va fi retinut pe toata perioada reparatiei. In tot acest timp, masina nu va mai produce nici un ban in plus. Aceasta suma de bani pe care o masina ar putea sa o produca prin inchiriere se va retine din garantie. Ganditi-va ca o masina ce are o astfel de garantie, va putea fi inchiriata cu 20 euro pe zi. Daca autovehiculul va sta 7 zile in service, cei 140 de euro cat ar fi insemnat inchirierea in aceasta perioada, nu se va mai produce sub nici o forma. Pe langa blocarea autovehiculului in service, va mai exista si uzura pe termen lung. Un autovehicul care a avut un accident, nu va mai fi niciodata la fel.

Sunt companii care ofera servicii de rent a car fara garantie?

Numarul firmele de rent a car, care anuleaza garantia auto sunt numarate pe degete. Cu toate acestea, 50% din firmele care ofera servicii de rent a car fara garantie sunt in orasul Bucuresti. Sistemul functioneaza prin inlocuirea garantiei, cu asigurarea zilnica. Aflati mai departe…

Cum functioneaza serviciul de rent a car fara garantie?

Asigurarea zilnica este o suma fixa de bani, ce se plateste pe ziua de inchiriere. Cu cat inchiriezi masina pe mai multe zile, cu atat valoarea asigurarii zilnice va scade. Garantia din rent a car este si ea o suma fixa, ce se retine la inceputul perioadei de rent si este predata la sfarsitul acesteia. In cazul serviciul de rent a car fara garantie, asigurarea zilnica totala va fi platita catre compania care inchiriaza masina. Ea nu este restituita clientului dupa finalizarea inchirierii.

Valoarea asigurarii zilnice este destul de mica. Ea variaza intre 10 euro pe zi si ajunge pana la 50 de euro, variind in functie de tipul de autovehicul inchiriat. Comparand cu o garantie de 500 de euro, asigurarea zilnica va fi de 13 euro pe zi. Astfel, pentru 3 zile inchiriate veti mai avea de platit, pe langa taxa de rent a car, o asigurare in valoare de 36 de euro. Comparand cei 500 de euro ( garantia auto ), cu cei 36 de euro ( asigurarea zilnica ), vom vedea ca exista o diferenta extrem de mare.

Acesta a fost articolul nostru. Ati aflat de aceasta data ce inseamna si cum se comporta garantia auto in serviciul de rent a car. Ati vazut cu aceasta ocazie si serviciul de rent a car fara garantie. Va multumim ca ati ramas cu noi pana la sfarsit si va dorim drum intins!

Adaugati comentariu