Vrei sa ai sistemul de racire din masina functional? Ai grija sa incarci cu freon instalatia si sa o verifici periodic

freon
Vrei sa ai sistemul de racire din masina functional? Ai grija sa incarci cu freon instalatia si sa o verifici periodic. Cand temperatura din interiorul masinii este prea mare, mai ales vara, cand ne deplasam pe distante mari, sistemul de climatizare al masinii va fi salvarea noastra pentru a calatori in conditii cat mai bune.

Sistemele de climatizare moderne se bazeaza pe freon, un agent special de racire pe care il intalnim si la congelatoare sau frigidere. De multe ori insa freonul nu mai e in cantitate suficienta in instalatie si racirea nu mai poate avea loc, chiar daca avem climatizarea pornita.

Se intalnesc doua situatii care duc la ineficienta climatizarii din masina pe timp de vara. A scazut cantitatea de freon din instalatie sau scade transferul de aer din interior sau din exterior, odata ce filtrul e infundat. Pierderile de freon pot fi cauzate de spargerea instalatiei de racire, de imbinari cu probleme si pot fi bruste sau in timp, mai lente. Doar specialistii in mecanica auto si intretinere auto de la un service isi pot da seama daca e nevoie de o incarcare auto cu freon sau de reparatii la sistemul de climatizare.

Semnele clare care iti spun ca instalatia nu are suficient freon sunt simplu de depistat.

Ei vor evalua rapid sistemul de climatizare si isi vor da seama daca mai are nevoie de freon sau nu. Semnele clare care iti spun si le spun ca instalatia nu are suficient freon sunt simplu de depistat. Parbrizul se dezabureste lent, aerul nu e racit rapid sau nu se mai raceste deloc. Sistemul de climatizare se verifica macar o data la doi ani sau mai des, daca stiti ca aveti probleme cu el si simtiti ca racirea e incorecta.

Mecanicii autorizati de la service vor vedea care au fost cauzele pierderilor de freon, vor reface sau inlocui instalatiile responsabile de mentinerea unei atmosfere placute in masina cat e foarte cald afara. Incarcarea cu freon se realizeaza doar cu echipamente omologate moderne, cu metode specifice fiecarui brand de autoturism. Pe langa verificari si testari inainte de refacerea cantitatii de freon din instalatie, cat si dupa incarcarea cu freon, mecanicii vor curata si igieniza sistemul de climatizare si aerul conditionat si vor curata cu atentie filtrele speciale sau le vor schimba si pe ele.

Incarcarea cu freon se realizeaza doar cu echipamente omologate moderne

Best Tires Shop – magazinul de anvelope auto are servicii de refacere a cantitatii de freon din orice tip de instalatii de climatizare, oferte de pret bune si mecanici cu experienta care vor sti mereu ce au de facut. Se evacueaza aerul si umezeala din circuit, se vacuumizeaza circuitul instalatiilor, se controleaza etanseitatea si se incarca cu suficient freon pentru a atinge parametrii indicati de producator.

Depistarea fisurilor se poate face usor in service cu aditiv fluorescent, testarea temperaturii si testele de pierdere se vor realiza cu aparatura speciala, de ultima generatie la Best Tires. In service beneficiezi si de piese de la distribuitori autorizati, de evaluari profesioniste si eficiente, rapide odata ce te-ai programat pentru diagnosticare si reparatii la instalatia de climatizare. Cu Best Tires ai din nou conditii excelente la drum lung pe timp de vara si sisteme de climatizare care functioneaza la fel de bine ca in prima zi cand te-ai urcat la volanul autoturismului tau.

Adaugati comentariu