VW a rezolvat disputa cu furnizorii, reia producția

Dieselgate

VW a anunțat încheierea disputei cu furnizorii CarTrim și ES Automobilguss. Activitatea uzinelor afectate, șase la număr, va fi astfel reluată.

La capătul unor negocieri care au durat peste 20 ore, grupul german și cei doi furnizori de componente care au refuzat să mai livreze piese pentru scaune și cutii de viteze către fabricile germane responsabile pentru producția modelelor Golf și Passat au ajuns la un acord privind extinderea contractelor în derulare pe o perioadă de șase ani. VW va achita, de asemenea, 13 milioane de euro, cu titlu de compensație.

Întregul conflict a pornit de la anularea de către Volkswagen a unei comenzi pentru componente în valoare de 500 milioane de euro, parafată cu furnizorul CarTrim. În lipsa unor explicații, CarTrim a solicitat 58 milioane de euro cu titlu de compensație. Se pare că de vină ar fi fost calitatea necorespunzătoare a pieselor.

Peste 28.000 muncitori au fost afectați, liniile de asamblare dedicate modelelor Golf și Passat, precum și a celor pentru motoare, cutii de viteze și catalizatoare fiind oprite.

Acum, fluxul de producție va reveni treptat la normal, cu întârzieri inerente, însă, în ceea ce privește respectarea termenelor de livrare ale mașinilor asamblate în această perioadă.

Adaugati comentariu