Wielpütz Automotive începe construcţia fabricii de la Craiova

Compania Wielpütz Automotive începe construcţia fabricii de subansamble auto, pe platforma High-Tech Industry Park din Craiova, unde vor fi angajaţi, în următorii 5 ani, aproximaiv 500 de salariaţi.
Wielpütz

Compania a închiriat 31.000 mp, iar pe o suprafată de 7.000 mp se va ridica o hală de productie şi clădirea administrativă. Investiţia se ridică la 5 milioane de euro, o sumă similară urmînd a fi investită în următorii cinci ani.

„Avem deja o comandă de onorat pentru compania Audi, astfel că fabrica va trebui să funcţioneze cât mai repede”, a arătat Dieter Hallabrin, directorul fabricii din Craiova.

Compania germană va face angajări masive în următoarele luni, cele mai multe posturi libere fiind pentru femei. Compania îşi propune ca până la sfârşitul anului viitor în fabrica din Craiova să fie angajate 300 de persoane.

Unul dintre motivele pentru care Wielpütz Automotive a ales Craiova este şi existenţa unei curse directe de avion spre Koln, în vecnătatea căruia se află sediul companiei.

Paleta de produse pornind de la sisteme simple până la sisteme de alimentare sau răcire high-tech pentru motoarele cu combustie. Printre clienţii Wielpütz Automotive se numără constructori auto precum Daimler, Volkswagen, BMW, General Motors, Ford.

Adaugati comentariu