Volvo muta productia sedanului S90 in China

Volvo a decis mutarea integrală a producției lui S90 in China. Astfel, inclusiv exemplarele destinate piețelor din Europa, America și din alte regiuni ale lumii vor fi exportate de uzina din Daqing.

Brandul suedez a făcut acest anunț odată cu dezvăluirea versiunii exclusiviste S90 Excellence, închinată luxului și personalizării interioare, printre dotările unice regăsindu-se consola multi-rol Lounge Console. Aceasta este montată în locul scaunului din dreapta față și integrează un suport pentru gambe, un spațiu de depozitare pentru pantofi și un sistem multimedia cu ecran color și tastatură.

O altă particularitate a modelului Excellence este tunelul median, care se prelungește de la baza consolei până la locurile din spate și oferă, pe lângă cotiere, suporturi pentru pahare de șampanie (incluse) sau un spațiu refrigerat dedicat aceleiași licori bahice.

Volvo S90 Excellence full interior

Momentul exact al încetării producției lui S90 în Suedia, la fabrica din Torslanda, nu a fost anunțat de oficialii mărcii, până atunci nava amiral Volvo urmând să fie asamblată în paralel de uzinele Volvo din țara natală și din China.

La uzina din Daqing vor fi fabricate, începând de luna aceasta, versiunea cu ampatament lung și cea de top Excellence a sedanului S90, variantele cu ampatament standard fiind încă produse la Torslanda.

Volvo a anunțat, de asemenea, că viitoarele generații S60 și S40, alături de derivatele acestora, vor fi fabricate tot în China, la Chengdu, respectiv Lugiao, însă brandul suedez nu a precizat dacă acestea vor fi și unicele situri de producție dedicate modelelor menționate.

Volvo S90 Excellence exterior rear 3/4

Adaugati comentariu