Alexander Simionescu, noul director general al Renault Technologie Roumanie

De la începutul lunii aprilie, Alexander Simionescu îl înlocuieşte pe Pascal Candau în funcţia de director general al Renault Technologie Roumanie (RTR), a anunţat constructorul auto.

Alexander Simionescu (49 de ani) are o experienţă de peste 15 ani în management şi în poziţia de director general, dar şi în alte domenii, precum cercetare, analiză structurată, design, dezvoltare şi implementare, inginerie şi mentenanţă software a sistemelor asistate electronic.

Noul director general va coordona echipele de ingineri ale Groupe Renault România şi este membru al Comitetului de Management al companiei.

Simionescu a absolvit Universitatea Tehnică din Viena, Facultatea de Inginerie electrică, specializarea Telecomunicaţii şi deţine un doctorat la aceeaşi universitate, în domeniul Tehnologiei Semiconductorilor. În 1996 debutează ca inginer în cadrul companiei multinaţionale Siemens, în Viena, iar timp de patru ani ocupă poziţii de management la filialele din Viena, Budapesta şi Munchen. Din 2001 este CEO al „Siemens Program and System Engineering” din Braşov, devenită din 2011 „Siemens Convergence Creators’. Începând cu 1 aprilie 2018, se alătură Groupe Renault România ca director general al RTR.

Pascal Candau, cel care a deţinut funcţia de director general al RTR timp de trei ani, va prelua alte misiuni în cadrul Alianţei Renault-Nissan-Mitsubishi.

Peste 2.000 de ingineri la RTR

Renault Technologie Roumanie este singurul centru complet de inginerie auto din Europa de Est şi zona mediteraneană şi cel mai mare centru de inginerie Renault din afara Franţei, cu aproximativ 2.100 de ingineri. Parte din reţeaua de inginerie regională a Renault, RTR se ocupă, în principal, de dezvoltarea vehiculelor şi organelor mecanice pentru gama Entry a Grupului, reunind toate meseriile necesare acestei activităţi: proiectare, testare, industrializare.

 

Adaugati comentariu