TRW Automotive închide fabrica de la Baia Mare

Fabrica de volane auto din Baia Mare a producătorului TRW Automotive urmează să îşi închidă activitatea de producţie, iar personalul va fi trimis în şomaj, a declarat directorul AJOFM Maramureş, Oana Oşanu, citată de Agerpres.
TRW

„Producătorul de volane TRW, sucursala din Baia Mare, urmează să-şi închidă activităţile productive la fabrica din Baia Mare. Motivul îl reprezintă pierderea unor contracte pe piaţa externă. Firma va disponibiliza 194 de muncitori, inclusiv personal administrativ. Persoanele concediate urmează să beneficieze de ajutor de şomaj, însă vom încerca să-i sprijinim pentru a-şi găsi un loc de muncă pe piaţa locală”, a spus Oana Oşanu.

Potrivit acesteia, muncitorii disponibilizaţi de compania TRW vor beneficia de cursuri de calificare. Apoi vor fi orientaţi spre alte firme specializate pe producţie.

A durat doar 5 ani…

Americanii de la TRW Automotive au deschis fabrica din Baia Mare în anul 2013. Unitatea este specializată în producţia de volane pentru Volkswagen, Fiat şi Ford. Compania mai deţine unităţi de producţie similare la Timişoara, Oraviţa, Lupeni şi Marghita.

În 2015 a deschis la Roman (jud. Neamţ), o nouă unitate de producţie a airbagurilor unde au fost create 1.160 de noi locuri de muncă.

În 2014, compania americană a fost preluată de la nemţii de la ZF Friedrichshafen, unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de componente auto.

 

 

 

Adaugati comentariu