Fabrică Leoni şi în Bulgaria

Producătorul german, Leoni, va deschide o nouă fabrică în Bulgaria, unde va investi 32 de milioane de euro şi va crea 2.000 de locuri de muncă.
leoni

Compania, cel mai mare furnizor de sisteme de cablare din Europa, intenţionează ca noua unitate de producţie să fie operaţională până la sfârşitul anului, urmând ca până în 2020 să devină deplin operaţională.

Industria de componente auto din Bulgaria generează peste 4% din PIB-ul ţării şi numără aproximativ 170 de companii, unde sunt angajate 40.000 de persoane. Activitatea este orientată spre producţia de cabluri, echipamente electronice, ştergătoare de parbrize şi ţesături pentru marii producători auto.

Leoni a intrat pe piaţa din România în anul 1999 odată cu deschiderea primei fabrici WSD (Wiring Systems Division) la Arad. Au urmat fabricile din Bistriţa (2002) şi Piteşti (2005), iar ulterior au fost deschise fabricile satelit din Beiuş, Luduş, Marghita şi Bumbeşti-Jiu. În anul 2016, a fost înfiinţat primul Shared Service Center (SSC) în Cluj-Napoca. Cu peste 17.000 de angajaţi, Leoni este unul dintre cei mai mari angajatori din România.

Leoni este un furnizor global de produse, soluţii şi servicii de management al energiei şi datelor în domeniul construcţiilor de autovehicule şi alte domenii industriale. Grupul de firme, listat în indexul german MDAX, are peste 87.000 de angajaţi în 31 de ţări şi a realizat în 2017 vânzări consolidate de 4,9 miliarde de euro.

 

 

Adaugati comentariu