Sute de şomeri la cea mai mare fabrică auto din Marea Britanie

Nissan va desfiinţa sute de locuri de muncă la fabrica sa din Sunderland, cea mai mare unitate de producţie a automobilelor din Marea Britanie. Motivul îl reprezintă cererea în scădere pentru modelele diesel în Europa.
Nissan

Nissan construieşte la fabrica din nord-estul Angliei.modelele Qashqai şi Juke.

Vânzările companiei în Marea Britanie, a doua cea mai mare piaţă a sa din Europa, au scăzut în acest an cu 35%, mai mult decât reducerea cererii globale din acest sector, cu 12%.

Reamintim că şi Jaguar Land Rover a desfiinţat, după o scădere a vânzărilor, 1.000 de locuri de munca şi a redus producţia în două dintre fabricile sale.

Cererea de maşini diesel a scăzut cu o treime în primele trei luni ale acestui an în Marea Britanie, afectată de preocuparea continuă a consumatorilor faţă de majorările planificate de impozite şi de interdicţiile şi restricţiile propuse în mai multe oraşe din întreaga lume.

Pentru această situaţie, industria auto învinuieşte parţial politica guvernului referitoare la motorizările diesel, taxate suplimentar începând cu această lună.

Ce spune Nissan

Nissan a anunţat că va purta discuţii referitoare la schimbările operaţionale cu angajaţii săi.

„Vom gestiona o reducere planificată pe termen scurt a furnizării de motoare şi a volumelor de producţie”, a afirmat compania într-o declaraţie.

Nissan, care în 2016 a anunţat că va construi noi modele în Marea Britanie, oferind un stimulent primului ministru Theresa May, a declarat că deciziile sale nu au legătură cu ieşirea Angliei din Uniunea Europeană.

„Acest lucru nu este legat de Brexit. În timp, ne aşteptăm ca volumele să crească pe măsură ce ne pregătim să lansăm următoarea generaţie Juke, Qashqai şi X-Trail”, a conchis compania.

 

 

Adaugati comentariu