Jaguar Land Rover concediază 1.000 de angajați în Marea Britanie

Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover nu va reînnoi contractile cu aproximativ 1.000 de angajați, anunță revista britanică Autocar. Vin vremuri grele și la uzina companiei din Solihull, din cauza cererii reduse a motoarelor diesel.

Compania a anunțat că a fost forțată să ajusteze programul de producție și numărul de angajați. “Continuăm însă, să recrutăm un număr mare de ingineri talentați, de absolvenți și începători, pentru că, invers proporțional, investim în produse și tehnologii noi.”

Cel mai mare producător auto britanic are, la ora actuală, 40.000 de oameni în Marea Britanie. Un sfert dintre aceștia lucrează la Solihull.

Jaguar Land Rover nu a confirmat numărul de angajați afectați de această decizie, dar jurnaliștii de la Autocar au informații că este vorba despre 1.000 de oameni de la uzina Solihull, cărora nu li se vor reînnoi contractele. 350 de muncitori de la uzina din Castle Bromwich vor fi relocați la Solihull. Decizia vine ca urmare a scăderii drastice a cererii de mașini noi. Constructorul consideră că este un efect pe termen lung al scandalului care implică motoarele diesel în Europa, care presupune creșterea taxelor și impozitelor pentru mașinile pe motorină. Doar 33,5% dintre automobilele noi vândute în Marea Britanie sunt acum cu propulsie diesel, ceea ce reprezintă o scădere de 10,5% față de anul trecut. Luna trecută, cererea pentru diesel-uri a scăzut drastic, cu 37,2%.

Jaguar XE și XF sunt cele mai afectate modele, susține Autocar. Problemele vin după ce Jaguar Land Rover a înregistrat cifre record de vânzări în 2017. Anul trecut, compania a vândut 621.109 mașini.

Jaguar Land Rover a anunțat încă din ianuarie că va reduce producția la uzina din Halewood din cauza cererii scăzute, pe care un reprezentant al companiei o pune pe seama “nesiguranței economice și politice la nivel global”.

Constructorul britanic a reacționat rapid la tendințele pieței și a lansat primul automobil electric al companiei și primul SUV electric al lumii, Jaguar I-Pace, care va ajunge în showroom-uri în această vară. Compania promite introducerea unei versiuni electrificate pentru fiecare dintre modelele din portofoliu până în 2020.

Adaugati comentariu