Altur Slatina şi-a suspendat temporar activitatea, pe fondul războiului din Ucraina

Producătorul de piese auto Altur Slatina şi-a suspendat temporar activitatea până la 1 mai, cu posibilitatea prelungirii perioadei, a anunţat compania într-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Altur

„Măsurile sunt luate având în vedere situaţia generată de conflictul armat din Ucraina, care a condus la întreruperea activităţii economice din acea ţară, precum şi la instituirea de către comunitatea internaţională împotriva Federaţiei Ruse şi a Belarusului de sancţiuni economice, restricţii financiare şi restricţii privind relaţiile economice”, explică reprezentanții Altur.

Concret, din cauza războiului din Ucraina, Altur înregistrează o scădere a volumului de producţie ca urmare a lipsei comenzilor din partea clienţilor externi (ZF Braking Systems Poland, ZF Automotive Czech) care şi-au redus la rândul lor producţia, anulând comenziile de achiziţie.

În aceste condiţii, compania a suspendat pentru până la data de 1 mai și contractele individuale de muncă pentru o mare parte din salariaţi, în temeiul Codul Muncii.

Altur Slatina a înregistrat anul trecut o pierdere de 7,4 milioane de lei, în scădere față de cea din 2020, de 16,1 milioane de lei.

Înfiinţată în 1979, Altur este specializată în producerea pistoanelor auto, a seturilor motor şi a pieselor turnate din aluminiu pentru industria auto.

Conform datelor Depozitarului Central, la 31 martie 2022 acţionarii principali erau Mecanica Rotes din Târgovişte – 28,15% din acţiuni şi Adrian Andrici – 27,86%.

 

CITEȘTE ȘI:

Centrul de Inginerie Bosch își extinde activitățile de dezvoltare în București

Războiul din Ucraina. Pierderea de producție în industria auto poate ajunge la 4 mil. vehicule

 

 

Adaugati comentariu