Meniu
                        

Atac informatic la fabrica Dacia. Producția parţial oprită

Un atac informatic a afectat fabrica Dacia de la Mioveni, în acest weekend. Producția a fost oprită temporar, mai multi angajati fiind trimiși acasă sâmbată dimineață.

Reprezentații companiei au confirmat atacul. „O parte a activitatii de productie a Uzinelor Dacia de la Mioveni a fost afectata de disfunctionalitati ale sistemelor informatice si mai multi angajati au fost trimisi inapoi la domiciliu, in cursul diminetii de sambata, 13 mai. Masura a fost luata pentru a preveni extinderea disfunctionalitatilor care, la o prima vedere, sunt o consecinta a atacului cibernetic care a avut loc la nivel global. Pe platforma de la Mioveni a fost convocata o celula de criza care urmareste evolutia situatiei. Vom reveni cu detalii pe masura ce vom avea noi informatii”, se arata in comunicatul remis presei.

Atacul cibernetic cu care s-a confruntat Dacia nu a fost unul singular. La nivel global, un val de atacuri similare a afectat, începând de vineri, 12 mai, sute de companii din zeci de țări. De vină a fost, potrivit specialiștilor în securitate informatică, o vulnerabilitate a sistemului de operare Windows, în toate variantele sale, inclusiv ultima iterație Windows 10, care a permis propagarea virusului de tip ransomware WannaCry prin intermediul rețelelor de internet.

Hackerii au recurs la tehnica intitulată de specialiști ransomware, blocând calculatorele infectate până la achitarea de către utilizatorii afectați a unei sume de bani în moneda virtuala Bitcoin. Printre companiile auto afectate la nivel internațional se numără și Nissan, care a suspendat weekend-ul acesta fluxul de producție al uzinei britanice de la Sunderland.

Adaugati comentariu