Audi conectează automobilul electric cu casa

Audi duce ideea mobilităţii electrice mai departe, dincolo de automobil, oferindu-le clienţilor o soluţie personalizată. În acest scop, marca face echipă cu doi parteneri noi într-un proiect de conectare a modelului electric Audi e-tron cu infrastructura casnică a utilizatorului.

Interacţiunea inteligentă cu sistemele de administrare a energiei casnice oferite de SMA Solar Technology şi Hager Group permite încărcarea eficientă, la costuri avantajoase, inclusiv utilizare energiei din surse fotovoltaice, dacă se doreşte acest lucru.

Audi oferă mai multe soluţii de încărcare a automobilului de la sistemul electric de acasă, acesta fiind locul unde cei mai mulţi utilizatori îşi încarcă automobilele electrice. Sistemul standard compact de încărcare permite, însă, alimentarea la o putere de până la 11 kW. Sistemul opţional de încărcare connect dublează această putere la 22 kW, motiv pentru care modelul Audi e-tron va fi echipat cu acest sistem opţional de încărcare.

Sistemul connect de încărcare se poate conecta cu infrastructura casnică şi prin sistemul WiFi al casei utilizatorului, iar, în combinaţie cu un sistem de management al energiei casnice (engl. home energy management system – HEMS), permite funcţii de încărcare inteligentă.

„Menţinând-ne standardele de calitate Premium, ne dorim un automobil care să se integreze perfect cu locuinţele inteligente conectate, pentru a oferi clienţilor o valoare adăugată reală. Din aceste motive am ales să colaborăm cu doi furnizori de top în domeniul sistemelor de management al energiei casnice, respectiv Hager Group şi SMA Solar Technology. Astfel, putem oferi confort maxim la încărcarea electrică a maşinii,” a explicat Fermin Soneira, directorul departamentului de Marketing al Produselor Mărcii Audi.

Încărcare optimizată din punctul de vedere al preţurilor şi al emisiilor de CO2

Cu sistemul de încărcare connect şi echipat cu un sistem HEMS, clientul poate utiliza tarife variabile pentru energia electrică atunci când încărcă automobilul Audi e-tron. Sistemul are capacitatea de a încărca bateria în perioada din zi în care curentul electric este mai ieftin, ţinând totodată cont de cerinţele individuale de mobilitate, precum ora de plecare sau nivelul de încărcare al bateriei dorit. Sistemul de încărcare connect obţine informaţiile necesare privind tarifele din sistemul HEMS sau din datele pe care clientul le introduce în portalul myAudi. Dacă locuinţa este echipată cu un sistem fotovoltaic, clientul poate optimiza procesul de încărcare optând pentru curent electric generat fotovoltaic pentru a încărca automobilul Audi e-tron. SUV-ul electric ia în calul fazele însorite, conform previziunilor meteo, precum şi fluxul de energie electrică la punctul de conectare al casei la sistemul electric public.

Protecţie împotriva căderii sistemului electric

Funcţia de încărcare inteligentă protejează, de asemenea, clientul împotriva unei posibile pene de curent. Clientul va încărca mereu maşina la capacitatea maximă permisă de sistemul electric casnic şi de automobil. De asemenea, sistemul de încărcare ia în calcul necesarul de energie electrică al celorlalţi consumatori, pentru a evita supra-încărcarea sistemului electric casnic. Clientul poate verifica statisticile individuale de încărcare şi progresul în procesul de încărcare pe portalul myAudi şi în aplicaţia myAudi. Alături de orele de încărcare şi de volumul de energie electrică utilizată, sistemul mai oferă informaţii detaliate şi despre costurile aferente. Aceste date sunt memorate pe un server securizat, portalul oferind funcţii de analiză şi export.

e-tron marchează începutul unei noi ere pentru marca Audi. Compania se transformă dintr-un producător clasic de automobile într-un furnizor de sisteme de mobilitate. Datorită opţiunilor variate de încărcare, cu soluţii inteligente pentru acasă, dar şi pentru la drum, clienţii vor beneficia de automobilul electric fără compromisuri.

Adaugati comentariu