Renault investeşte masiv în producţia de maşini electrice

Renault va investi peste un miliard de euro pentru creşterea capacităţilor de producţie a vehiculelor electrice în fabricile sale din Franţa, în conformitate cu planul său strategic "Drive The Future".

Astfel, uzina Renault de la Flins, din vestul Parisului, unde se fabrică berlina electrică Zoe din anul 2012, îşi va dubla capacităţile de producţie. Potrivit constructorului auto, anul trecut, pe poarta uzinei au ieşit, în total, 29.671 de maşini Zoe, cu aproape 4.200 de unităţi mai mult decât în 2016.

Uzina de la Douai, din nordul Franţei, va fi modernizată pentru a produce automobile electrice pe o nouă arhitectură care va fi dezvoltată în comun cu partenerul japonez Nissan. În prezent, uzina de la Douai produce modelele Espace, Talisman şi Scenic.

Totodată,constructorul auto va tripla capacităţile de producţie a motoarelor electrice (R240) la uzina de la Cleon. Ţinând cont de faptul că aici au fost produse, anul trecut, 42.689 de motoare R240, ţinta Renault vizează fabricarea unui număr de aproximativ 120.000 de unităţi.

În acelaşi timp, uzina de la Maubeuge va beneficia de investiţii pentru a produce următoarea generaţie de utilitare Kangoo, inclusiv versiunea sa electrică Kangoo ZE.

„Accelerarea investiţiilor noastre în Franţa pentru autovehiculele electrice va permite îmbunătăţirea competitivităţii şi atractivităţii uzinelor noastre franceze”, a declarat preşedintele director general al grupului, Carlos Ghosn.

În Europa, pe segmentul de vehicule electrice, Renault şi-a păstrat anul trecut poziţia de lider, cu o cotă de piaţă de 23,8%. Volumele de vânzări au crescut cu 38%. Zoe, vehiculul electric cel mai bine vândut în Europa, a înregistrat, în 2017, o evoluţie de 44% a înmatriculărilor.

Adaugati comentariu