Autoliv deschide o unitate de producţie şi la Rovinari

Compania Autoliv construieşte o fabrică de sisteme de siguranţă auto la Rovinari, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 20 de milioane de euro.

„Decizia de a investi în judeţul Gorj, în Rovinari, a avut la bază forţa de muncă existentă în această zonă, ce a
manifestat disponibilitate şi dorinţă în a-şi construi o carieră în industria auto. Susţinerea din partea autorităţilor locale a fost, de asemenea, un argument în favoarea acestei decizii. Compania va construi o hală de producţiede peste 8.000 de metri pătraţi. Lucrările vor începe chiar în luna decembrie şi producţia este planificată să înceapă la mijlocul anului 2019”, au anunţat reprezentanţii primăriei.

Sursa citată mai precizează că în locaţia din Rovinari vor fi produse închizătoare pentru centurile de siguranţă auto, un produs foarte complex şi cu cerinţe de calitate foarte mari. Compania va investi foarte mult în instruirea
personalului, acest lucru urmând să fie realizată cu ajutorul colegilor din organizaţia din Braşov.

Autoliv este lider mondial în sisteme de siguranţă auto, iar prin intermediul subsidiarelor sale dezvoltă şi produce sisteme de siguranţă auto pentru cei mai mari producători auto din lume. Are peste 72.000 de angajaţi în 27 de ţări. În plus, compania are 23 de centre tehnice în nouă ţări din întreaga lume.

În România, societatea este prezentă din 1997, având peste 10.000 de angajaţi, în unităţi de producţie din Braşov, Lugoj, Reşiţa, Sfântul Gheorghe şi Oneşti. În fiecare an, produsele respective salvează peste 30.000 de vieţi şi contribuie la evitarea a sute de mii de accidente grave.

 

Adaugati comentariu