Ajutor de stat pentru industria auto românească

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a semnat încă cinci noi acorduri de finanţare acordate în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor majore (807/2014), patru dintre beneficiari activând în industria auto.
Kurzarbeit

Beneficiarii celor cinci noi acorduri de finanţare sunt Automobile Dacia, Swoboda Sibiu, Sogefi Suspensions Eastern Europe, Martur Automotive Seating and Interiors şi Omnia Europe.

În cazul Automobile Dacia, proiectul de investiţii vizează extinderea capacităţii de producţie a vehiculelor, în vederea creşterii producţiei, pentru a răspunde cererii în creştere a pieţei de autovehicule, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 115,8 milioane de lei

Pentru Swoboda Sibiu, proiectul de investiţii vizează extinderea capacităţii de producţie pentru senzori în industria auto, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 17 milioane de lei

La Sogefi Suspensions Eastern Europe, proiectul de investiţii vizează înfiinţarea unei fabrici pentru producerea de componente pentru sistemul de suspensii auto, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 104 milioane de lei

În cazul Martur Automotive Seating and Interiors, proiectul vizează extinderea capacităţii unităţii, în vederea fabricării de componente scaune auto şi scaune auto asamblate, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 41,3 milioane de lei.

„Cele 14 acorduri aprobate în acest an sunt o dovadă clară a sprijinului pe care Guvernul României îl acordă investiţiilor cu impact major în economie. Proiectele de mare anvergură vor genera peste 3.200 de locuri de muncă, iar valoarea contribuţiei la bugetul de stat va depăşi 933 de milioane de lei. Le urez succes tuturor investitorilor în implementarea şi finalizarea proiectelor”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul finanţelor publice.

Proiectele aprobate vor crea 1.272 noi locuri de muncă, au o valoare totală de 1 miliard lei, iar ajutorul de stat pentru finanţarea acestora este de 358,6 milioane lei. Aceste proiecte vor contribui cu 418,1 milioane lei la dezvoltarea regională, prin taxele şi impozitele suplimentare plătite.

Pentru a facilita accesul la finanţare al unui număr cât mai mare de investitori, MFP a suplimentat cu peste 1 miliard de lei bugetul schemei de ajutor de stat, în cadrul celei de a doua rectificări bugetare din acest an. Astfel, bugetul total în 2018 alocat schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. 807/2014 a depăşit 1,6 miliarde de lei.

 

Adaugati comentariu