Autoliv mută producția de la o fabrică din Suedia în România

Producătorul americano-suedez de echipamente de siguranță auto, Autoliv, intenționează să mute toatăproducția și tehnologia generatoarelor de gaz pentru airbag-uri de la fabrica din Vargarda (Suedia) în fabricile din România și Franța.
autoliv

Aceasta este una dintre măsurile strategice adoptate pentru a crește productivitatea și eficiența în cadrul Autoliv Europe, a declarat compania.

Planul este de a muta cea mai mare parte a producției în fabrica Autoliv din Brașov și segmentul de dezvoltare a tehnologiei de umflare în locațiile existente din Franța și România.

„Măsura face parte dintr-o inițiativă globală de optimizare pe care Autoliv a inițiat-o la începutul anului 2020. Acestea sunt decizii foarte grele de luat, dar necesare pentru a satisface cerințele clienților noștri și pentru a rămâne competitivi. Vom face tot posibilul pentru a ne sprijini angajații în această perioadă de tranziție”, a afirmat președintele Autoliv, Frithjof Oldorff.

Compania are 400 de angajați la Vargarda, dintre care 150 vor fi afectați de relocarea planificată care se așteaptă să fie finalizată în prima jumătate a anului 2024.

Planuri sunt supuse negocierilor sindicale în curs, a menționat Autoliv.

Compania va menține o prezență importantă în Vargarda, găzduind centrul de inovare global al companiei, axat pe cercetarea, dezvoltarea și tehnologia destinată siguranței în mobilitate, atât pentru produse noi, cât și pentru cele existente.

Autoliv și-a deschis prima fabrică în România în 1997, în județul Brașov. Compania are acum zece fabrici și două centre de inginerie în România, unde lucrează 8.581 de persoane.

Autoliv a fost înființată în 1997 din fuziunea companiei suedeze Autoliv AB cu Morton Automotive Safety Products, o divizie a Morton International din SUA.

Compania este prezentă în 27 de țări din întreaga lume, având peste 65.000 de angajați. Vânzările sale din 2019 s-au ridicat la 7,192 miliarde de euro.

 

CITEȘTE ȘI:

Bosch deschide propriul centru medical la Blaj, cu servicii gratuite pentru angajați

Renault închide producția la uzina de asamblare de la Flins

Producția de autoturisme din octombrie 2020, în scădere cu 3,2%

 

 

Adaugati comentariu