Continental România continuă investițiile majore pe plan local

Braşov

Continental România a publicat bilanțul pentru 2015 cu privire la investițiile făcute pe plan local, cifrate la 130 milioane de euro. Și numărul de angajați a crescut anul trecut.

În prezent, efectivele Continental România se ridică la 16.500 de angajați, pentru 2016, oficialii companiei anunțând suplimentarea acestora cu alte 1.000 de posturi. Anul trecut, echipa Continental s-a mărit echipa cu 1.500 de poziții.

„În acest an avem poziţii deschise atât pentru muncitori, cât şi pentru absolvenţii de facultate  și inginerii cu experienţă în domeniul automotive și software, pe care vrem să îi angajăm în centrele de cercetare şi dezvoltare şi în fabricile din ţară. Vom continua să primim în echipă proaspeţi absolvenţi de şcoală profesională pe care îi angajăm în unităţile de producţie“, explică Anica Stoica, directorul de personal în cadrul Continental România.

Revenind la investițiile importante făcute de Continental România în țara noastră, cele 130 milioane euro au fost cheltuite pe tehnologie de vârf, pe clădiri noi şi software. Aproape 5.000 de ingineri dezvoltă produse şi software pentru mobilitatea viitorului. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor în București.

pr_2016_03_28_continental_in_romania_2015_ro_crva_jpg„Echipa noastră de ingineri lucrează la dezvoltarea conceptului de condus autonom, aplicaţii pentru maşini interconectate şi eficientizarea consumului de combustibil. Echipa AUTOSAR din România dezvoltă platforme software pentru clienţi importanţi din întreaga lume“, a spus Dr. Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental România.

Eforturile depuse de Continental România pe plan local și pasiunea pentru calitate nu au rămas nerăsplătite. „O gamă largă de maşini este echipată cu anvelope produse în România şi cu produse ContiTech România, precum curele de transmisie, sisteme de ventilaţie, ţevi de aer condiţionat şi furtunuri pentru turbocompresoare. Calitatea este prioritatea noastră şi suntem mândri de premiile primite în ultimii doi ani de la Ford România şi Automobile Dacia“, a conchis von Albrichsfeld.

Adaugati comentariu