BMW va folosi sensori LiDAR în producţia de serie a vehiculelor autonome

Compania Magna şi partenerul său, Innoviz Technologies, vor furniza grupului BMW tehnologia LiDAR pentru viitoarele platforme de producţie a vehiculelor autonome.
bmw

„Apreciem oportunitatea de a susţine cu tehnologiile noastre inovatoare în senzori şi sisteme un brand cum este BMW”, a declarat Kelei Shen, preşedintele Magna Electronics.

Recunoscând că LiDAR este unul dintre factorii critici care permit atingerea nivelurilor dorite de performanţă şi siguranţă, Magna a colaborat cu furnizorul israelian al LiDAR, Innoviz Technologies, pentru integrarea sistemul în platformele sale de conducere autonomă.

Tehnologia LiDAR de înaltă rezoluţie generează, în timp real, o imagine 3D în puncte („point cloud”), a zonei din jurul vehiculului, chiar şi în situaţii dificile, cum ar fi lumina directă a soarelui ori condiţii meteorologice variabile.

„BMW stabileşte un standard înalt în dezvoltarea autovehiculelor autonome, iar votul lor de încredere în LiDAR demonstrează cât de avansată este tehnologia noastră. Echipele Innoviz şi Magna au colaborat pentru a satisface cerinţele BMW în ceea ce priveşte calitatea şi funcţionarea în siguranţă. Producătorii de maşini au căutat un furnizor de tehnologie LiDAR pentru a oferi o soluţie destinată producţiei de masă şi suntem mândri să vedem că produsul nostru va fi folosit la cea de serie”, a declarat Omer Keilaf, co-fondator şi CEO Innoviz.

 

Adaugati comentariu