Când este necesar să înlocuiești bateria la mașină?

bateria
Mulți șoferi au trecut prin acea stare de panică când credeau că mașina nu va mai porni în ciuda tuturor eforturilor și insistențelor. Și mai neplăcut este atunci când mașina se încăpățânează să nu pornească exact atunci când sunteți pe grabă. Chiar dacă reușesc până la urmă să pornească mașina, majoritatea șoferilor se întreabă dacă pot continua să conducă utilizând bateria actuală sau dacă este necesar să înlocuiască bateria.

Iată 3 situații când o mașină are nevoie de o nouă baterie:

Bateria este veche sau corodată

Dacă bateria mașinii are 3 sau mai mulți ani, cel mai indicat este să o înlocuiți pentru a evita defecțiunile repetate. Deși este posibil să reușiți să vă porniți mașina, riscul vă amenință în continuare, deoarece durata de viață a bateriei este ajunsă spre final. Probabil va continua să vă ofere emoții până când veți înlocui bateria. Când vine vorba de vechimea bateriei, trebuie să știți că bateriile auto durează de obicei 3-4 ani. Durata de viață a bateriei este mai scurtă dacă locuiți într-o regiune cu climat cald, deoarece căldura distruge bateriile din interior spre exterior.

Lumina tabloului de bord

Lumina tabloului de bord joacă, la rândul său, un rol important. În multe cazuri, lumina tabloului de bord va indica necesitatea să vă prezentați la un service sau să înlocuiți bateria.

Coroziunea

De asemenea, coroziunea poate determina defectarea prematură a bateriei. În unele cazuri, un mecanic poate repara bateria pentru a evita înlocuirea. Dacă puteți efectua reparații auto pe cont propriu, puteți achiziționa toate ustensilele necesare din magazinul online dedicat autovehiculelor dauto. Dacă nu efectuați reparații pe cont propriu, discutați cu mecanicul pentru a vedea dacă poate repara bateria sau dacă este necesară înlocuirea acesteia.

Neutilizarea mașinii

Nu uitați că bateria mașinii se încarcă în timp ce conduceți. Dacă nu utilizați mașina timp de o lună sau două, probabil că aceasta va avea de suferit în tot acest timp. În unele cazuri, bateria poate fi reînviată. Totuși, dacă mașina a stat neutilizată o perioadă destul de îndelungată de timp, cel mai probabil va fi necesar să înlocuiți bateria.

De ce bateria s-a descărcat imediat după înlocuire?

Din fericire, majoritatea bateriilor au o garanție pentru cel puțin primul an. Totuși, există riscul ca aceasta să se descarce imediat după înlocuire. Unul dintre principalele motive care duc la descărcarea imediată a bateriei are legătură cu utilizarea în exces. Când motorul este pornit, alternatorul ajută la alimentarea anumitor elemente electrice ale vehiculului. Cu toate acestea, când motorul este oprit, bateria mașinii preia peste 100% din necesarul de energie al mașinii.

De exemplu, dacă aveți tendința de a lăsa farurile aprinse, bateria va putea alimenta aceste lumini până când se va descărca complet. În acest caz, nu aveți nevoie de o baterie auto nouă, ci trebuie doar să reușiți să vă porniți mașina, după care să conduceți pentru a oferi timp bateriei să se reîncarce. Ceea ce mai puteți face este ca pe viitor să deconectați și să opriți orice sisteme dependente de baterie atunci când nu conduceți.

Adaugati comentariu