Centru logistic internațional pentru piese de schimb al Stellantis într-o fostă fabrică Fiat

Stellantis a inaugurat un nou centru logistic internațional pentru piese de schimb, prin transformarea fostei fabrici Fiat din Rivalta, închisă în 2002. Cu o investiție de 150 de milioane de euro, alocată în cadrul planului industrial pentru Italia de peste 5 miliarde de euro, noua locație va deservi 5.000 de destinații europene.
Rivalta

Unitatea, în care lucrează 1.000 de angajați, are o suprafață de 238.000 de metri pătrați acoperiți, fiind dotată cu 50 de porți și 130 de standuri pentru semiremorci.

Centrul logistic gestionează piese de schimb pentru autovehicule, inclusiv pentru mașini electrice și bateriile, dar pentru acestea din urmă, spațiile dedicate vor fi finalizate până în 2025.

Construcția are un impact redus asupra mediului, iar pe acoperiș funcționează un sistem fotovoltaic cu 2.900 de panouri solare, care acoperă 17% din consumul de energiei electrică a centrului.

În interiorul centrului logistic se află o unitate de depozitare Autostore, amplasată pe 5.000 de metri pătrați, ce poate găzdui până la 230.000 de piese de schimb. Aceste componente sunt preluate de 60 de roboți cu o capacitate de o mie de cicluri de ridicare pe oră, fiind apoi livrate operatorilor, împărțiți în 13 zone pentru pregătirea transporturilor.

Centrul din Rivalta face parte din rețeaua logistică globală pentru piese de schimb a Stellantis, care numără peste șaptezeci de unități, unde sunt gestionează 400.000 de expedieri pe zi.

 

CITEȘTE ȘI:

Producția de autoturisme din România a scăzut cu 8,48% în ianuarie 2022

Renault va produce în Franţa o nouă generaţie de motoare pentru mașini electrice

 

Adaugati comentariu