Compania americană BorgWarner a preluat producătorul de baterii german Akasol

Compania americană BorgWarner, cu sediul în Auburn Hills (Michigan), a preluat compania germană Akasol, unul dintre partenerii Daimler, ale căror baterii echipează noul autobuz electric eCitaro.
akasol

Compania Akasol, cu sediul în Darmstadt (Germania), dezvoltă, produce și distribuie sisteme de baterii litiu-ion reîncarcabile, răcite cu lichid, de înaltă performanță, pentru o gamă largă de aplicații, nu doar pentru autobuze: vehicule comerciale, feroviare, maritime, industriale și staționare.

Printre clienții Akasol se numără Daimler, Volvo, Alstom, Bombardier, Rolls-Royce Power Systems și Medatech. Unitatea de producție a companiei Akasol se află în localitatea germană Langen.

BorgWarner, unul dintre cei 25 cei mai mari furnizori de auto din lume, deține unități de producție în 99 de locații din 24 de țări și are aproximativ 48.000 de angajați.

Anul trecut, BorgWarner a achiziționat Delphi Technologies pentru 3,3 miliarde de dolari.

Grupul BorgWarner este împărțit în doua divizii de afaceri. Divizia de motoare este responsabilă pentru cercetarea si dezvoltarea componentelor vehiculele cu motoare cu combustie, dar si pentru cele hibride si electrice. Accentul se pune pe progresele care imbunatatesc eficienta, consumul de combustibil, emisiile si puterea. Divizia de transmisii este responsabila pentru componente si solutii destinate transmisiilor manuale si automate, sistemelor de ambreiaj si cutii de viteza pentru motoare cu combustie, precum si pentru vehicule hibride si electrice.

 

CITEȘTE ȘI:

BMW își suplimentează capacitatea de producție în China

Cumpără în siguranță autoturisme Mercedes auto rulate: vezi ce te sfătuiesc specialiștii

 

 

Adaugati comentariu