Companiile chineze Baidu și Geely vor produce vehicule electrice inteligente

Compania tehnologică chineză Baidu și unul dintre cei mai mari constructori auto din China, Geely, și-au anunțat parteneriatul pentru producția de vehicule electrice inteligente. Baidu va oferi „capabilități inteligente de conducere”, în timp ce Geely va contribui cu expertiză în proiectare și fabricație.
Geely

Geely este unul dintre cei mai mari producători auto din China, proprietarul Volvo și deține o participație la Daimler, proprietarul Mercedes-Benz.

Baidu furnizează servicii și produse pentru internet, cu o divizie specializată în Inteligență Artificială. Printre serviciile oferite se numără motorul de căutare cu același nume și enciclopedia Baidu Baike.

Baidu și-a înființat unitatea de conducere autonomă Apollo în 2017, care furnizează, în principal, tehnologie alimentată de inteligență artificială și lucrează cu o serie de producători auto internaționali și chinezi.

„Combinând expertiza lui Baidu în transportul inteligent, vehiculele conectate și conducerea autonomă cu expertiza lui Geely în calitate de producător de automobile și mașini electrice, credem că noul parteneriat va deschide calea pentru viitoarele vehicule de pasageri”, a declarat Robin Li, co-fondator și șef executiv al Baidu.

China este principala piață la nivel mondial pentru vehicule electrice.

Potrivit Agenției Internaționale pentru Energie, până în 2019 existau 7,2 milioane de mașini electrice la nivel global, dintre care 47% în China.

Furnizorul de date S&P Platts estimează că „vehiculele cu noua energie” vor reprezenta 20% din vânzările totale de autoturisme noi în China până în 2025.

„China a devenit cea mai mare piață din lume pentru vehicule electrice și vedem consumatori de vehicule electrice care solicită ca vehiculelor de generația următoare să fie mai inteligente”, a spus Li.

Concurență acerbă pentru parteneriatul Geely – Baidu

Cele două companii vor concura nu doar cu Tesla lui Elon Musk, ci și cu mulți alți producători chinezi.

Baidu și Geely se vor confrunta probabil cu o concurență puternică, producătorii auto și giganții tehnologici încercând la nivel global să dezvolte mașini inteligente.

Giganții internetului, inclusiv Tencent, Amazon și Alphabet, au dezvoltat tehnologie pentru autovehicule sau au investit în startup-uri care dezvoltă mașini inteligente.

Totodată, gigantul chinez din comerțul electronic, Alibaba, a creat o societate mixtă pentru producția mașinilor electrice cu SAIC, concurentul Geely.

Hyundai și Apple?

Anunțul parteneriatului dintre Baidu și Geely, survine informațiilor privind o posibilăalaință pentru dezvoltarea mașinile electrice dintre Apple și Hyundai.

Acțiunile companiei sud-coreene de autoturisme au crescut, vineri, cu peste 20%, după ce a anunțat că se află într-o „faza incipientă” a discuțiilor cu producătorul de iPhone pentru un posibil parteneriat de mașini electrice.

Câteva ore mai târziu, Hyundai a dat înapoi și a declarat că se află în tratative cu cu mai mulți potențiali parteneri, fără a-l mai nominaliza pe Apple.

Totuși, publicația Korea IT News a anunțat ulterior că, până la urmă, cele două companii intenționează să semneze un acord până în martie și să înceapă producția în 2024.

 

CITEȘTE ȘI:

FCA va produce mașini electrice și hibride în Polonia

Hyundai Motor a achiziţionat fosta fabrică General Motors din Sankt Petersburg

Proiecte de responsabilitate socială la Continental România

 

 

 

Adaugati comentariu