Hyundai Motor a achiziţionat fosta fabrică General Motors din Sankt Petersburg

Hyundai Motor a finalizat achiziţionarea fabricii General Motors (GM) din Sankt Petersburg, care este închisă în 2015 după ce constructorul auto american a decis să-şi reducă operaţiunile internaţionale, transmite Reuters.
Hyundai Motor

Fabrica GM, construită în 2008, poate produce anual până la 100.000 de maşini.

Hyundai, în asociere cu Kia, mai deține o fabrică în Rusia, care poate produce anual peste 200.000 de maşini. Cele două companii au vândut anul trecut peste 400.000 de vehicule pe piaţa rusă, mai mult decât Avtovaz, cel mai mare producător auto rus, controlat de Renault.

„Este prea devreme să anunţăm momentul reluării producţiei la fabrica din Shushary, din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19)”, a precizat un purtător de cuvând al Hyundai Motor.

„Dacă vorbim de uzina din Shushary – da, într-adevăr, este a doua noastră fabrică – acum lucrăm la posibilele scenarii pentru utilizarea acestui activ”, a afirmat Alexey Kalitsev, şeful subsidiarei din Rusia a Hyundai.

Acesta a precizat că se aşteaptă în acest an la un recul al vânzărilor pe piaţa rusă de aproximativ 10%, la 1,55 – 1,6 milioane de vehicule, comparativ cu 2019, iar Hyundai are ca obiectiv să livreze 163.000 de unităţi.

 

CITEȘTE ȘI:

Proiecte de responsabilitate socială la Continental România

Fuziunea Fiat Chrysler Automobiles şi grupul francez PSA, aprobată de Comisia Europeană

Bosch intenționează să înceapă producția celulelor de combustie staționare în 2024

 

 

Adaugati comentariu