Continental a investit, în 2017, peste 175 mil. euro în România

Continental, companie tehnologică, a ajuns la 19.700 de angajaţi în România, un număr de 1.500 de persoane alăturându-se echipei în 2017 pe diferite poziţii, atât în centrele de inginerie, cât şi în unităţile de producţie. Toţi aceştia lucrează la tendinţele industriei auto: conducere autonomă, electrificare şi conectivitate.

Concernul a făcut investiţii de peste 175 de milioane de euro în 2017 în locaţiile sale din România, în  infrastructură, echipamente şi în tehnologii de ultimă generaţie pentru centrele sale de cercetare şi dezvoltare, precum şi pentru unităţile de producţie.

christian-von-albrichsfeld„Compania Continental este prezentă în România cu toate cele cinci divizii. O gamă largă de maşini sunt echipate cu echipamentele eletronice, anvelope şi produse ContiTech, cum ar fi curelele de transmisie şi ţevile de ventilaţie şi aer condiţionat, produse în România. Ne concentrăm pe cele mai relevante domenii tehnologice în sectorul automotive, inclusiv materialele din cauciuc pentru pneuri, electrificarea, conectivitatea şi conducerea automată, respectiv autonomă. Peste 5.700 de ingineri şi specialişti IT lucrează în centrele noastre de cercetare şi dezvoltare. Cu idei inovative, noi modalităţi de a promova cooperarea în acest sector şi o viziune pe termen lung în domeniul auto, compania Continental este pregătită pentru viitor“, a spus dr. Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental în România.

Potrivit acestuia, Continental creşte continuu şi dezvoltă tehnologii care sunt în tendinţele pieţei.

„Echipa din România contribuie la stabilirea de soluţii inovatoare pentru smart cities. Inginerii din România lucrează într-un sector în continuă mişcare, suntem în conexiune cu clienţii noştri şi creştem împreună. Prin intermediul software-ului şi a noilor tendinţe şi metode precum digitalizarea, cloud, big data, inteligenţă artificială, compania creează produse vii, personalizabile şi adaptabile nevoilor întregii industrii“, a precizat dr. Christian von Albrichsfeld.

În 2017, compania a angajat 1.500 de persoane, urmând ca în acest an echipa să crească cu peste 1.000 de persoane, în locuri de muncă precum software şi IT & C, inginerie electrică şi mecanică, inginerie de proces, operatori în aria de producţie.

anica-stoica„Vizăm viitori colegi cu un nivel de experienţă ce porneşte de la tineri profesionişti la persoane cu un nivel mediu de experienţă şi până la experţi. Noi, aici, la Continental, credem că valorile creează valoare şi de aceea suntem profund axaţi pe creşterea membrilor echipei noastre şi oferim opţiuni variate de dezvoltare a carierei. În cadrul companiei puteţi alege să fiţi un manager de proiect, un expert, un manager de echipă, sau să vă începeţi cariera ca stagiar în numeroasele noastre programe internaţionale“, a declarat Anica Stoica, directorul de resurse umane al Continental în România.

O investiţie la un nivel comparabil cu anul precedent este planificată de Continental pentru 2018. Compania
va investi în dezvoltarea oamenilor, în infrastructura locaţiilor şi în echipamente şi tehnologii de ultima
generaţie.

 

 

Adaugati comentariu