Best-seller în Europa, Cenușăreasă în State! Americanii opresc producția pentru Volkswagen Passat

Volkswagen Passat GT (3)

Uzina Chattanooga din Statele Unite oprește temporar producția sedanului Volkswagen Passat din cauza cererii reduse pentru limuzina germană, care, în Europa, rămâne ultra-populară. În schimb, americanii sunt foarte interesați de SUV-ul Atlas al companiei.

“Nu facem un secret din faptul că clienții preferă să treacă de la limuzine la SUV-uri. Acest lucru ne permite o corectare a direcției noastre viitoare”, spune Keith King, purtător de cuvânt al uzinei Volkswagen, care oprește producția limuzineiPassat în două perioade diferite: 26 – 29 martie, respectiv 2-5 aprilie.

Fabrica rămâne deschisă doar în primul interval, timpul alocat limuzinei fiind folosit parțial pentru sesiuni de instruire a angajaților. Timpul rămas va fi acoperit de producția SUV-ului cu șapte locuri, Atlas. În aprilie însă, uzina își va închide temporar porțile. Angajații, cărora li s-a spus că își pot lua concediu fără plată în acest timp, își fac griji pentru job-urile lor.

Passat are la bază o platformă îmbătrânită, ar fi explicația constructorului pentru cifrele înregistrate, dar promite să o înlocuiască în 2019.

Doar 3.036 de clienți au comandat modelul Passat în Statele Unite, ceea ce echivalează cu o scădere de 50,3% față de anul trecut. Chiar și așa, Volkswagen America a înregistrat, în ianuarie și februarie, o creștere de 5,7% față de aceeași perioadă din 2017, în mare parte plusul fiind asigurat de vânzările de SUV-uri. 4.766 de unități Volkswagen Atlas au fost comandate în februarie. Cererea pentru Tiguan-u construit în Mexic o întrece pe cea pentru Atlas, pentru că în februarie, 7.486 de americani au ales noul SUV compact de la Volkswagen.

Adaugati comentariu