Probleme, Elon? Tesla Model 3 a luat pauză, deși e în urmă cu producția

Tesla Model 3

Tesla a întrerupt temporar producția pentru Model 3, așa că nicio mașină nu a fost construită în perioada 20-24 februarie. Compania susține că decizia a fost luată în vederea modernizării echipamentelor pentru îmbunătățirea automatizării și pentru creșterea producției.

Pauza s-a luat atât la uzina din Fremont, din California, cât și la Gigafactory 1 din Reno, Nevada, iar reprezentanții celor două centre de producție susțin că astfel de pauze vor mai surveni pe parcursul anului, deși producția pentru Model 3 este în urmă.

Luna trecută, Tesla a anunțat că intenționează să ajungă la cifre de producție de 2.500 de unități construite lunar până la finele primului trimestru și la 5.000 de unități până la sfârșitul celui de-al doilea. Pentru a se conforma, constructorul auto ar fi luat cu împrumut un număr mare de angajați de la Panasonic, partenerul pentru construirea acumulutorilor.

Doar 220 de mașini Model 3 a produs Tesla în perioada iulie-septembrie 2017. În ultimele trei luni ale anului trecut, compania a întâmpinat din nou dificultăți mari. Doar 1.542 de exemplare Model 3 au ieșit de pe porțile uzinei. Sunt cifre mult mai mari în contul Model S și Model X, care ajung împreună la 28.425 de bucăți.

Adaugati comentariu