Tesla își revizuiește planurile privind mașina la un preț accesibil

Se pare că Tesla a decis să renunțe la dezvoltarea unui vehicul 100% electric la un preț mai accesibil, urmând să se concentreze pe producția vehiculului autonom, Robotaxi.
tesla

Planul era ambițios, dar realitatea pieței auto de astăzi l-aa ajuns rapid din urmă. Producătorul american și-a arătat la începutul anului disponibilitatea de a produce, până la jumătatea anului 2025, un model cu un preț mai mic de 25.000 de euro, Tesla Modelul 2. Această mașină de oraș ar fi apărut ca rezultat al unui proiect mai vechi al lui Elon Musk: producerea unei mașini de familie la prețuri accesibile.

La mijlocul lunii martie, într-o analiză publicată de compania de consultanță în investiții, Evercore, se arăta că modelul accesibil al Tesla nu va fi comercializat până în 2027, din cauza capacității de producție limitate a fabricii din Texas. O nouă întorsătură a avut însă loc la începutul săptămânii, când s-a anunțat că producătorul auto american a decis pur și simplu să renunțe la acest proiect.

Dacă Tesla nu a dorit să dea detalii despre acest abandon, mai multe surse apropiate au explicat că producătorii auto de pe piața chineză, care fabrică vehicule electrice la prețuri mult mai accesibile, ar fi parțial responsabili de această decizie.

Între timp, Tesla se concentrează pe un alt obiectiv principal: Robotaxi. Însuși Elon Musk a anunțat pe contul său de Twitter că acest vehicul autonom, 100% electric, fără volan, va fi prezentat pe 8 august 2024.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Viitorul mașinilor electrice, în ape tulburi

Constructorii auto riscă penalități colosale pentru diferențele de consum descoperite la hibridele plug-in

 

Adaugati comentariu