Continental lansează primele anvelope cu poliester realizate din sticle PET reciclate

Continental este primul producător de anvelope care va lansa în scurt timp producția în masă a fibrelor din poliester reciclat obținute din sticle de plastic PET în cadrul unui nou proces.
Continental

Noul material de înaltă performanță va fi utilizat inițial pentru dimensiunile selectate ale anvelopelor de vară PremiumContact 6 și EcoContact 6 de la Continental, precum și pentru anvelopa AllSeasonContact. Acesta înlocuiește complet poliesterul convențional din carcasa anvelopelor selectate. Un set de anvelope standard de autoturism folosește materialul de la aproximativ 40 de sticle PET reciclate.

În septembrie 2021, Continental a dezvăluit pentru prima oară tehnologia ContiRe.Tex dezvoltată cu mijloace interne. Aceasta folosește fibră de poliester, obținută din sticle PET reciclate fără etape chimice intermediare și nereciclate în niciun alt mod. Acest lucru face ca tehnologia să fie mult mai eficientă decât alte metode standard pentru procesarea sticlelor PET în fibre de poliester de înaltă performanță. Sticlele utilizate pentru tehnologie provin exclusiv din regiuni în care bucla de reciclare nu este închisă. În cadrul unui proces special de reciclare, sticlele sunt sortate și curățate cu mijloace mecanice, după îndepărtarea dopurilor. După mărunțirea mecanică, PET-ul este procesat în granule, iar apoi sunt filate în fibră de poliester.

„Folosim doar materiale de înaltă performanță în anvelopele noastre premium. Începând de acum, acestea vor include fibra de poliester din sticle PET, realizată printr-un proces de reciclare deosebit de eficient. Am adus tehnologia noastră inovatoare ContiRe.Tex în etapa de producție în doar opt luni. Sunt mândru de întreaga noastră echipă pentru această realizare remarcabilă,” spune Ferdinand Hoyos, care coordonează segmentul anvelopelor de schimb din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA). Acesta adaugă: „Creștem în mod constant ponderea materialelor regenerabile și reciclate din anvelopele noastre. Cel târziu până în anul 2050, ne dorim să folosim exclusiv materiale sustenabile în producția anvelopelor noastre.”

Primele anvelope Continental din sticle PET reciclate sunt acum disponibile

Toate anvelopele cu tehnologia ContiRe.Tex produse în prezent pentru faza viitoare de lansare provin din fabrica de anvelope din Lousado, Portugalia. Anvelopele cu tehnologia ContiRe.Tex au o siglă specială pe flanc („Conține material reciclat”).

Fibra de poliester realizată din PET a fost utilizată de mult timp ca material în asamblarea de anvelope pentru autoturisme și camionete. Cordurile textile absorb forțele presiunii interne a anvelopei și se mențin stabile din punct de vedere dimensional, chiar și la încărcături și temperaturi ridicate. Pentru a face anvelopele și mai eficiente din punctul de vedere al consumului de energie și mai ecologice în materie de producție, utilizare și capacitatea de reciclare, Continental cercetează intensiv materiale alternative pentru producția de anvelope.

În septembrie 2021, producătorul de anvelope de top a lansat Conti GreenConcept, folosind poliester din sticle de plastic reciclate în carcasă, în cadrul IAA MOBILITY. De asemenea, pentru cel de-al doilea sezon al seriei de curse Extreme E, cu vehicule integral electrice, care a luat startul în februarie 2022, Continental a dezvoltat o anvelopă care folosește ContiRe.Tex. În plus, vehiculele de asistență de la ediția din acest an a Tour de France vor fi și ele echipate cu anvelope ContiRe.Tex.

Continental oferă inițial PremiumContact 6, EcoContact 6 și AllSeasonContact cu tehnologia ContiRe.Tex, fiecare dintre acestea în cinci dimensiuni.

Produsele și dimensiunile disponibile în prezent cu ContiRe.Tex:

PremiumContact 6

EcoContact 6

AllSeasonContact

225/45R17 91Y

205/55R16 91V

205/55R16 91H

225/40R18 92Y

195/65R15 91V

225/45R17 94V

235/45R18 98Y

205/60R16 96H XL

205/60R16 96H

235/40R19 96Y

185/65R15 88H

215/65R16 102V

245/40R19 98Y XL

235/55R18 100V

235/55R19 105V

 

 

CITEȘTE ȘI:

Ministrul Economiei, în vizită la Uzina Dacia Mioveni : ”Susţinem industria auto din România”

Bosch contribuie la formarea tinerilor specialiști și dezvoltă programe educaţionale pentru studenți

 

Adaugati comentariu