VW își va reduce cu 60% gama de mașini pe benzină și motorină în Europa, în următorii 8 ani

Volkswagen, pionierul conceptului de "maşina poporului", care a simbolizat obsesia industriei auto pentru expansiune, va elimina zeci de modele cu motoare cu ardere internă până la sfârșitul deceniului și va vinde mai puține mașini, în general, pentru a se concentra pe producerea de vehicule premium, mai profitabile.
Volkswagen

„Ținta cheie nu este creșterea”, a spus directorul financiar al producătorului auto, Arno Antlitz, într-un interviu acordat Financial Times, o afirmație ce constituie o inversare semnificativă a poziţiei adoptată de foştii directori de la Volkswagen.

„Suntem [concentrați] mai degrabă pe calitate și pe marje, decât pe volum și cota de piață”, a continuat acesta. Astfel, Volkswagen își va reduce cu 60% gama de mașini pe benzină și diesel – care constă din cel puțin 100 de modele de la mai multe mărci – în Europa, în următorii opt ani.

Potrivit Financial Times, noua strategie a VW este un semn al schimbărilor profunde din sectorul auto, care de zeci de ani a încercat să-și mărească profiturile prin vânzarea mai multor mașini în fiecare an.

Fostul director executiv al VW, Martin Winterkorn, care a demisionat în urma scandalului Dieselgate, își propusese să depășească Toyota și General Motors în materie de vânzări până în 2018.

În căutarea dominației globale, grupul german și-a păstrat o prezență mare pe piețele neprofitabile din America de Nord și de Sud, inundând regiunea cu noi modele, chiar dacă a suferit pierderi mari.

Cu toate acestea, o lipsă severă de cipuri cauzată de pandemie i-a forțat pe producătorii de automobile să reducă producția anul trecut, în pofida cererii în creștere. Acest lucru a permis unor mărci, precum Mercedes și BMW, să scumpească modelele și să obțină profituri record în 2021, în ciuda faptului că au vândut mult mai puține vehicule.

 

 

Citiți articolul integral pe www.floteauto.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Continental lansează primele anvelope cu poliester realizate din sticle PET reciclate

Bosch contribuie la formarea tinerilor specialiști și dezvoltă programe educaţionale pentru studenți

 

 

 

Adaugati comentariu