Continental şi Bosch, noii investitori în HERE

Cei mai mari furnizori mondiali ai industriei auto, Continental şi Bosch, au achiziţionat câte 5% din HERE Technologies, companie de servicii digitale de cartografiere, preţul tranzacţiei nefiind dezvăluit.
here

HERE este controlată de constructorii auto de top din Germania, BMW, Daimler şi Volkswagen, care au cumpărat-o în 2015, pentru 2,8 miliarde de euro, de la grupul finlandez de telecomunicaţii Nokia. Participaţia lor a scăzut acum la 74%. Intel deţine, de asemenea, 15% din acţiuni, restul aparţinând japonezilor de la Pioneer.

Prin preluarea companiei de la Nokia, în urmă cu aproape trei ani, producătorii auto au vrut să evite dependenţa de furnizorii de hărţi, cum ar fi Google, considerat un concurent în cursa dezvoltării de vehicule autonome.

De altfel, Continental a anunţat deja că va semna un acord de colaborare cu HERE pentru a dezvolta împreună o hartă live de înaltă definiţie pentru maşinile fără şofer.

Pe de altă parte, Bosch s-a arătat interesat şi de planurile HERE de a-şi diversifica aplicaţiile în domenii non-auto, precum bazele de date pentru case-inteligente şi oraşe-inteligente, care vor face legătura între maşini, persoane, locuinţe şi infrastructură.

HERE Tehnologies, cu sediul în Amsterdam, are 8.000 de angajaţi în 54 de ţări.

Un grup de investitori condus de compania chineză Navinfo şi gigantul din domeniul internetului Tencent au abandonat, în septembrie, un plan similar de preluare a 10% din compania de servicii digitale de cartografiere, după ce nu a obţinut aprobarea din partea autorităţilor americane.

Adaugati comentariu