Dacia, cel mai valoros brand românesc în 2017

Dacia este cel mai valoros brand românesc, cu o valoare estimată la 1,2 miliarde de euro. Compania de evaluare și strategie Brand Finance a inclus cele mai valoroase brand-uri românești în raportul Brand Finance România 50.

Producătorul auto Dacia este cel mai valoros brand românesc în 2017 și singurul care depășește un miliard de euro. La ora actuală, Dacia este al doilea brand din portofoliul Renault ca vânzări, cu un procent de 90% din producție comercializat în 34 de țări.

Pe poziția a doua în clasament se regăsește platforma de comerț online eMAG, înființată în 2001 într-un apartament de bloc. eMAG este urmat de retailer-ul Dedeman, cu magazinele sale de materiale de construcții și amenajări interioare. Dedeman este și cel mai valoros brand cu acționariat 100% românesc.

Digi (RCS&RDS) se află pe locul 5, cu o valoare de 150 de milioane de euro, fiind și cel mai puternic brand din domeniul telecomunicațiilor, oferind servicii de telefonie fixă și mobilă, internet și date, televiziune prin cablu în România, Ungaria, Italia și Spania.

Urmează pe poziția a șaptea Bitdefender, cel mai valoros brand de tehnologie din țara noastră. Catalogat drept cea mai bună soluție antivirus în clasamentele internaționale, Bitdefender ajunge la sute de milioane de utilizatori de pe mapamond.

Brand-uri ca Țiriac, CEC Bank și Banca Transilvania se regăsesc, de asemenea, în top 50.

Cele mai valoroase brand-uri românești

Adaugati comentariu