Dacia Sandero a fost premiată în Marea Britanie

What Car? 2018 - Dacia SANDERO récompensée

Dacia Sandero a fost desemnată “Cea mai bună mașină mică sub 12.000 de lire sterline”, la Premiile What Car? pentru a șasea oară la rând, în cadrul ceremoniei care a avut loc aseară la Londra.

Sandero a obținut același titlu pentru prima oară în 2013, la scurt timp după lansarea modelului în Marea Britanie. Apoi a repetat figura în 2014, 2015, 2016 și 2017. Juriul a mizat pe mixul de calitate, caracter practic, confort și costuri reduse de întreținere atunci când i-a acordat titlul. “Are un preț șocant de convenabil”, a fost explicația juraților. În România, Sandero, cu un lungime care depășește cu puțin 4 metri (4.069 mm)  are un preț de pornire de 7.150 de euro, cu linia de echipare Acces, care oferă faruri de zi LED, sistem de monitorizare a presiunii în pneuri și asistență la pornirea în rampă. În echiparea de top, Prestige, cu un preț de pornire de 10.830 de euro, Sandero vine cu sistem de asistență la parcarea cu spatele, aer condiționat automat, detalii cromate la interior și jante din aliaj de 15 inci.

“Poate că este cea mai ieftină mașină care se vinde în Marea Britanie, dar nu trebuie considerată un chilipir inutil, pentru că este surprinzător de practică și are unul dintre cele mai mari portbagaje din clasa sa. Nu veți găsi la fel de mult spațiu la nicio altă mașină atât de mică”, spune Steve Huntington, editor “What Car?”. 320 de litri pune la dispoziția ocupanților portbagajul lui Sandero.

“Dă și o senzație mai bună la condus: manevrabilitatea este curată, iar călătoria la bordul ei este suprinzător de confortabilă pentru o mașină atât de ieftină”, a adăugat editorul “What Car?”

Vânzările Dacia au crescut cu 12% în 2017

Brand-ul Dacia își confirmă popularitatea în Europa, cu 463.712 mașini înmatriculate în 2017, ceea ce echivalează cu o creștere de 11,7%.

Un alt automobil al grupului Renault și-a adjudecat un premiu “What Car?”. Renault ZOE a fost recunoscut, pentru al 5-lea an la rând, ca fiind “Cea mai bună mașină electrică cu un preț sub 20.000 de lire sterline”.

 

Adaugati comentariu