Daimler investește 1 miliard de euro într-o nouă fabrică de baterii

Daimler investește 1 miliard euro într-o nouă fabrică de baterii, prin sucursala Daimler ACCUMOTIVE. Centrul din Kamenz, Germania, va fi operațional de la mijlocul anului 2018 și va fi una dintre cele mai mari și mai moderne uzine de baterii din Europa..

Construcția noii uzine a demarat în prezența cancelarului Angela Merkel și președintelui Saxoniei, Sanislaw Tillich. Cu o investiție totală ce se ridică la 1 miliard de euro, dintre care 500 milioane dedicate exclusiv noii hale de producție, noua fabriă de baterii din Kamenz se întinde pe o suprafață de aproximativ 20 de hectare, la aproximativ 50 de kilometri de Dresda.

Odată cu ridicarea celui de-al doilea centru, zona de producție și logistică va crește de patru ori, până la aproape 80.000 de metri pătrați. iar numărul de angajați se va dubla până la finele acestui deceniu, Mercedes anunțând 1.000 de posturi noi.

Noua fabrică va fi construită ca o uzină carbon neutru. Centrele de producție vor fi alimentate de o unitate de cogenerare și de un sistem fotovoltaic, în combinație cu sisteme de stocare a energiei staționare. Module solare cu suprafața a două terenuri de fotbal vor fi instalate pe acoperișul noii clădiri de producție. Acest lucru echivalează cu o capacitate de 2 megawatti. Noua uzină pentru producția bateriilor va fi un etalon în cea de-a patra revoluție industrială, beneficiind de cele mai moderne facilități și tehnologii.

Daimler legt Grundstein für eine der größten und modernsten Batteriefabriken der Welt

Pe viitor, Kamenz va produce baterii litiu-ion pentru toate vehiculele electrice de la Mercedes-Benz și smart – inclusiv pentru modelele plug-in hybrid , dar și pentru cele complet electrice. În plus, Kamenz va produce și baterii pentru unitățile de stocare a energiei staționare, dar și sisteme de 48 de volți, care își vor face treptat apariția pe noile modele Mercedes.

Compania Deutsche Accumotive a fost înființată de Daimler AG în 2009, pentru a dezvolta și produce baterii pentru vehiculele hibride și electrice pentru automobilele Mercedes-Benz și Smart. Mercedes-Benz va investi peste 10 miliarde de euro în noua gamă de mașini electrice, reunite sub brandul satelit Mercedes EQ. Șeful Mercedes, Dieter Zetsche promite cel puțin 10 modele distincte cu propulsie 100% electrică, până în 2025.

Adaugati comentariu