Draexlmaier obține finanțare de la BERD pentru investiții în mobilitate electrică. Banii ajung și în România

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a aprobat un credit de până la 75 de milioane de euro pentru producătoru german de componente auto Draexlmaier Group, finanțarea fiind destinată investițiilor în mobilitate electrică și cheltuielilor generale de capital în trei țări din Europa de Sud-Est – România, Macedonia de Nord și Moldova.
Draexlmaier

Împrumutul senior negarantat va sprijini extinderea capacității de producție a Draexlmaier în România pentru unitățile de cablaje de înaltă tensiune și sisteme de baterii pentru vehicule electrice și va extinde accesul la competențe relevante pentru piață.

Draexlmeier va introduce noi programe de formare privind competențele tehnice emergente și programe de ucenicie, în colaborare cu universitățile locale, pentru a sprijini pregătirea forței de muncă și incluziunea în regiune, conform declarației.

Grupul german deține aproximativ 65 de locații în peste 20 de țări și furnizează producătorilor de automobile de top din întreaga lume, precum Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche, Rolls- Royce și Volkswagen, sisteme inovative de cablaje, sisteme de baterii, componente electrice și electronice moderne și interioare exclusive. În 2023, compania a generat vânzări de 5,6 miliarde euro și avea aproximativ 75.000 de angajați la nivel mondial.

Draexlmeier și-a extins activitatea în Romania in 1993 și are în prezent aproximativ 15.000 de angajati în unități de producție din Brașov, Hunedoara, Pitești, Satu Mare și Timișoara.

Grupul german a intrat în Romania in 1993 și are în prezent aproximativ 15.000 de angajati în unități de producție din Brașov, Hunedoara, Pitești, Satu Mare și Timișoara. În 2021, Draexlmaier a alocat 200 de milioane de euro pentru construcția unei fabrici de baterii pentru vehicule electrice la Timișoara, cu investiții pe șase ani.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Producția de autoturisme din România, în creștere cu 7,1% în trimestrul I din 2024

Compania chineză Chery Auto a ales Spania, în detrimentul Italiei, pentru prima sa fabrică europeană

 

 

 

Adaugati comentariu