Fabrica Nokian Tyres Romania a produs prima anvelopă

Noua fabrică de anvelope pentru autoturisme a Nokian Tyres construită la Oradea, România a produs prima sa anvelopă pe 1 iulie. Jalonul a fost atins conform planificării, iar proiectul de construcție evoluează în limitele bugetului și pe baza programului pentru producția de anvelope comerciale. Acesta va demara la începutul anului 2025. Lansarea construcției fabricii a fost sărbătorită în mai 2023.
Nokian Tyres

Recrutarea noilor angajați pentru fabrica din România a început anul trecut. În perioada 2023 și 2024 Nokian Tyres a recrutat angajați atât pentru producție, cât și pentru birouri. Echipa puternică de lansare formată din 60 de membri implicată în demararea producției a fost instruită la fabrica Nokian Tyres din Finlanda în timpul primăverii. În total, fabrica va avea aproximativ 500 de angajați.

„Cu prima anvelopă, am reușit să testăm capacitățile de producție ale noii fabrici, iar procesele funcționează conform planificării. De asemenea, am reușit instruirea noilor membri ai echipei Nokian Tyres pentru a produce anvelope premium în același mod lipsit de compromisuri ca și în alte fabrici ale noastre. Datorită eforturilor susținute ale întregii echipe, sărbătorim acum producția primei anvelope Nokian Tyres fabricate în România”, declară Adrian Kaczmarczyk, SVP, Excelență operațională la Nokian Tyres.

Capacitatea anuală a fabricii din România va fi de 6 milioane de anvelope după ce fabrica devine complet operațională, cu potențial de extindere în viitor, iar suprafața construită totalizează aproximativ 100.000 m2. Investiția este estimată la aproximativ 650 de milioane EUR. Anvelopele produse în fabrica din România vor fi vândute în principal pe piața din Europa Centrală și aceasta este amplasată strategic în apropierea clienților din acea zonă.

 

 

Citiți articolul integral pe www.floteauto.ro

 

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

 

Chimia alimentează mobilitatea durabilă: BASF şi-a prezentat gama de produse la The Battery Show Europe 2024

 

Noile tehnologii ZF și un plan de investiții strategic pe termen lung susțin transformarea

 

 

Adaugati comentariu