Federal-Mogul inaugurează la Ploiești o nouă fabrică de ștergătoare auto

Federal-Mogul Motorparts inaugurează o nouă fabrică la Ploiești. Aceasta va produce ansambluri și componente pentru ștergătoare auto, livrate fie ca echipamente originale (OE) constructorilor de autovehicule din Europa, fie ca piese de schimb sub marca Champion.

Noua uzină Federal-Mogul se întinde pe o suprafață de 12.000 metri pătrați, capacitatea totală a noilor linii de asamblare instalate la Ploișeti fiind estimată la 20 milioane de unități, anul viitor.

Fabrica de ștergătoare va funcționa în sinergie cu unitatea deținută deja de compania americană la Ploiești. Facilitatea preluată în 2014 de la Honeywell este dedicată producției de sisteme de frânare, anul trecut aici fiind fabricate nu mai puțin de 12 milioane de plăcuțe de frână OE sau after-market sub brandurile FERODO și Jurid.

Federal-Mogul-ProductionFloor_Wipers_2

Investițiile totale făcute de Federal-Mogul în țara noastră se ridică la 50 milioane de euro, cuantum ce acoperă inclusiv costurile aferente deschiderii noii uzine de ștergătoare de parbriz.

Federal-Mogul a creat 300 de posturi noi pentru noua facilitate de producție. În total, efectivele companiei pe plan local vor depăși pragul de 700 de angajati până la finele anului în curs, 300 dintre aceștia dedicați noii unități de producție pentru ștergătoare, 306 fabricii existente de plăcuțe de frână și 120 biroului central din Bucuresti, deschis în noiembrie 2014.

Federal-Mogul_Production_Wipers_9

Planurile de dezvoltare ale companiei americane în țara noastră nu se opresc, însă, aici. „Noua unitate de productie de la Ploiesti a creat noi oportunitati pentru peste 300 de persoane. Prezenta noastra aici a crescut considerabil de la deschiderea fabricii de placute de frana, in 2014. De asemenea, am dezvoltat si un centru de servicii modern in Bucuresti si ne aflam in plin proces de extindere a capacitatii de productie la fabrica de placute de frana din Ploiesti”, a declarat Daniel Ninivaggi, CEO, Federal-Mogul Motorparts si Co-CEO, Federal-Mogul Holdings Corporation.

Înființată în 1899, la Detroit, Federal-Mogul este o companie de top la nivel global în domeniul producției și distribuției de piese și servicii pentru fabricanții auto și operatorii de service din întreaga lume, cu peste 50.000 de angajați în 34 de țări.

Adaugati comentariu