Record de consum pentru Opel Insignia

Opel Insignia

După ce și-a luat angajamentul de a publica valorile reale ale consumurilor de combustibil pe o pagină web dedicată, Opel lovește din nou. De data asta, stabilește un consum mediu de numai 3.46 litri/100km cu un exemplar de Insignia diesel.

Cu adevărat interesant este faptul că această valoare este mai mică decât consumul oficial de 3.8 l/100km al modelului, în condițiile în care exemplarului testat nu i-au fost aduse modificări de niciun fel. Pentru a nu exista probleme legate de înclinarea traselui, Opel a ales o rută situată între Alpi și Marea Nordului, pe care a acoperit-o tur-retur. Călătoria a început în 6 aprilie la Lucerna, iar prima oprire de la Russelheim a consemnat un consum mediu de 3.2 l/100 km după 429 de km rulați. Restul distanței până la 2111 km a fost parcursă folosind un singur plin de combustibil.

Consum Opel Insignia

Mașina a fost echipată cu motorul diesel ecoFLEX de 1.6 litri de ultimă generație, capabil de 136 CP. Chiar și mai important este cuplul maxim de 320 Nm care i-a permis pilotului elvețian Felix Egolf să mențină turația în plaja 2000-2250 rot/min, ideală pentru a obține consumul minim. Prețurile în România ale modelului Insignia echipat cu acest motor pornesc de la 21.830€ și pot depăși 36.000€.

Consum Opel Insignia

 

Adaugati comentariu